apelsin-och aprikospaj med grädde
Ingredienser
12 bitar
125 g Arla® svenskt smör
2 ½ dl vetemjöl
2 msk strösocker
2 msk vatten
Fyllning:
200 g torkade aprikoser
3 ägg
1 ½ dl strösocker
250 g Arla Köket Kesella® kvarg
½ dl vetemjöl
rivet skal av ½ citron
rivet skal och saft av 1 apelsin
Till servering:
2 ½ dl Arla Köket® smaksatt vispgrädde choklad
Gör så här
Hacka ihop smör, mjöl och socker. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min. Strimla aprikoserna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt pajen kallna. Servera med vispad chokladgrädde.
Kommentarer
Trackback