Fläskytterfilé med rosépepparsås 2 port
Ingredienser:
10-12 potatis
2 msk smör
1 msk skorpmjöl
2-3 tsk salt
1 fläskytterfilé
1 msk smör
salt, vitpeppar, paprikapulver
Steksky
4 dl matlagningsgrädde
1 msk soya
1 msk kalvfond/oxfond/...vad man nu vill-fond
1½ msk mortlad/korssad rosépeppar
1 msk hel rosépeppar
1 broccoli..träd?
1 buljontärning, persilja och vitlök
Gör såhär
Börja med potatisen för de tar längst tid.Skala potatisen om du vill, vi gillar att ha skalet på så vi tvättar bara av potatisen.För att göra "hasselbackspotatis" så tar du och smälter lite smör i en ugnsfast form.Under tiden ska man skära liksom tunna skivor av potatisen men inte helt igenom. Ett tips är att lägga potatisen i en träslev och sedan skära, för då kommer man inte igenom potatisen :) Kanonbra!När du skrurit i alla potatisen så tar du ut formen från ugnen med det smälta smöret och lägger potatisen där i, penslar potatisarna med smöret, strör på ströbröd och saltar. In i ugnen. 200grader ca 50 minuter.Nu är det dags för köttet!Smält smör i en stekpanna. När smöret nästan är brynt och det är grymt varmt i pannan kastar du i köttet och bryner det. Salta, peppra och paprikapulvra :D Sen lägger du även köttet i en ugnsfastform. Med folie över och en stektermometer i köttet, vid 70 grader är köttet klart. Alltså 70 grader mitt inne i köttet. Men om man inte har en kött-termometer så... hm. Typ 40-45 minuter i 200 grader. Så köttet är typ klart samtidigt som potatisen. Perfa!Sen när allt är klart så skär man bara upp köttet i lagom skivor :)Sås-time!Ös i grädden i den stekpanna där du brynte köttet för att de smakerna inte ska gå till spillo.Sen är det bara till att krydda på och smaka av och göra som du känner för!Buljongkokt broccoli låter mycket flashigare än vad det är.Men om du har färsk broccoli så skär du broccolin i lagom buketter.Lägg de i en kastrull med vatten och en buljontärning i. Koka upp, koka ett par minuter. Poooff, klart!Men det känns mycket festligare och godare.