Krämig kokkosmjölkspaj med choklad
Ingredienser (till en paj):
Pajdeg:
ca 4 dl vetemjöl
0,75 dl socker
ca 125 g mjölkfritt margarin
ev. lite vatten för att få ihop degen
Fyllning:
2 dl vatten
1,2 dl maizena
2 dl havremjölk
3,5 dl kokkosmjölk
2 dl socker
120 g mörk choklad (kolla så den inte innehåller mjölk!
Garnering:
ca 0,5 dl kokkosflingor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop degen till pajskalet och tryck ut den i en form med löstagbar botten. Tryck upp degen rätt högt på sidorna eftersom att det blir mycket fyllning. Nagga bottnen lite med en gaffel och grädda sedan i ca 12 min eller tills bottnen ser genomgräddad ut.Blanda vatten och maizena i en skål. Blanda havremjölk, kokkosmjölk och socker i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och låt blandningen sjuda och vispa sedan i maizenablandningen. Sänk värmen ytterligare och vispa tills smeten tjocknat.Bryt chokladen i bitar och smält i en skål i micron. Fördela kokkosmjölksblandningen i två skålar och häll chokladen i den ena skålen. Rör runt tills det blir slätt. Häll chokladsmeten i pajskalet (som fått kallna) och häll sedan den vita kokkosmjölksblandningen ovanpå. Släta ut med en slickepott så det blir jämt och fint. Låt sedan kakan stå i kylen att stelna i minst 2 h innan servering. Det går också bra att frysa den och ta upp den en stund (ex. 1 h) innan servering.Garnera, om du vill, med lite kokkosflingor som du enkelt kan rosta i en stekpanna på spisen tills den blir lite brun. Eller så garnerar du med något annat. Jag tror den är god att äta med grädde till! :)