Rocky road-tårta

Ingredienser (till en tårta):
Bottnen:
 200 g digestivekex
en nypa salt
1 msk socker
6 msk smör
Fyllning:
400 g mörk choklad
ca 4 dl vispgrädde
 2 äggulor
ca 100 g mashmallows
ca 2 dl jordnötter (osaltade)
ca g 50 dumlekola
Garnering:
några mashmallows
0,5 dl jordnötter (osaltade)
mörk choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull på spisen. Mixa kexen till smulor och blanda ner socker och salt. Häll sedan i det smälta smöret och blanda samman "degen". Tryck ut i en form med löstagbar botten. Gör kanterna höga, för det ska få plats med massa gottig fyllning i! Sätt in bottnen i ugnen i ca 15 minuter.Nu kan du börja med fyllningen. Smält chokladen i en skål i micron. Värm grädden i en kastrull. Ta bort den från värmen och vispa i äggulorna (ta sönder dem innan du vispar i dem) och blanda sedan ner den smälta chokladen. Rör runt ordentligt med en visp tills smeten blir jämn och fin. Häll lite av smeten i det gräddade pajskalet. Lägg i jordnötter, hackade dumlekolor och mashmallows som du klippt/delat i mindre bitar. Varva dessa godsaker med fyllningen tills kakbottnen är fylld. Ställ svalt, t.ex. i en kyl, att svalna.Dela mashmallowsen till garneringen i mindre bitar. När kakan stelnat lite, strö över mashmallows och jordnötter. Smält lite mörk choklad och ringla över med hjälp av en sked. Låt stå svalt att stela några timmar innan servering. Det går också bra att frysa tårtan. Ta upp den någon timme innan servering så blir den perfekt konsistens! Mumma!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0