Napoleon
Jag har ingen anning om denna bakelse är svår att baka men det ska jag ta reda på någon dag^^
Ingredienser
Beräknade till 10 portioner
1 sats smördeg
Fyllning
2½dl vaniljkräm
1dl vispgrädde
1½dl äpplemos
Granering
2-3 msk röd vinbärsgelé
1dl florsocker
1msk vatten
Gör så här:
Gör smördegen enligt receptet. Kavla ut degen till en platta, 24x40 cm. Skär den på längden i 3 lika delar.
Eller tina de frysta smördegsplattorna lätt och kavla ut dem till 8x40 cm.
Lägg plattorna på vattensköljd plåt. Nagga och låt dem vila.
Grädda längderna ca 10 min. och låt dem kallna. Ugnstemp: 225°C, varmluft 200°C.
Gör vaniljkrämen. Låt den kallna och blanda den med vispad grädde.
Bred äppelmos på en av bottnarna. Lägg på nästa botten. Bred på vaniljkrämen. Täck med den översta bottnen. Lägg undersidan uppåt så går det lättare att breda på gelé och glasyr. Obs! Bred först på ett tunt lager smält gelé och sedan glasyr gjord av florsocker och vatten.
Skär längderna i lagom stora bitar. Servera gärna genast.