Jordgubbar och vitchoklad^^

vit choklad och jordgubbar vem tackar nej till det? här kommer iallafall ett resept med dom underbara ingredienserna^^
8-10 bitar Jordgubbs paj med vit chokladkräm

Pajskal: 2 ½dl vetemjöl
2msk kakao
1msk strösocker
75g kallt smör
1 äggula
1msk kallpressad rapsolja
1msk vatten

Fyllning: 150 g vit choklad
2 gelatinblad
1dl mjölk 3%
2ägg
1½ msk strösocker
½ tsk vaniljsocker
rivet skal av ½ citron
1½ dl vispad grädde

Garnering: jordgubbar

©       Hacka ihop mjöl, kakao, socker och smör. Blanda i äggula och olja. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg.

©       Tryck ut degen i en form, ca 26 centimeter i diameter, nagga botten med en gaffel. Låt pajskalet vila i kylen i minst 30 minuter.

©       Sätt ugnen på 200grader. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt den kallna.

©       Smält chokladen över vattenbad. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Värm mjölken i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt den smälta i mjölken. Blanda i den smälta chokladen.

©       Vispa ihop ägg, socker, vaniljsocker och citronskal. Vänd försiktigt ner ägg vispet i  choklad smeten. Vispa grädden och vänd ner den i smeten lite i taget.

©       Ställ chokladkrämen i kylen för att stelna, gärna över natten

©       Fyll pajskalet med chokladkrämen. Garnerna med jordgubbar och servera gärna med extra jordgubbar till.

Jammi Jammí


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0