Jordgubbar och vitchoklad^^
vit choklad och jordgubbar vem tackar nej till det? här kommer iallafall ett resept med dom underbara ingredienserna^^
8-10 bitar Jordgubbs paj med vit chokladkräm
Pajskal: 2 ½dl vetemjöl
2msk kakao
1msk strösocker
75g kallt smör
1 äggula
1msk kallpressad rapsolja
1msk vatten
Fyllning: 150 g vit choklad
2 gelatinblad
1dl mjölk 3%
2ägg
1½ msk strösocker
½ tsk vaniljsocker
rivet skal av ½ citron
1½ dl vispad grädde
Garnering: jordgubbar
© Hacka ihop mjöl, kakao, socker och smör. Blanda i äggula och olja. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg.
© Tryck ut degen i en form, ca 26 centimeter i diameter, nagga botten med en gaffel. Låt pajskalet vila i kylen i minst 30 minuter.
© Sätt ugnen på 200grader. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt den kallna.
© Smält chokladen över vattenbad. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Värm mjölken i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt den smälta i mjölken. Blanda i den smälta chokladen.
© Vispa ihop ägg, socker, vaniljsocker och citronskal. Vänd försiktigt ner ägg vispet i choklad smeten. Vispa grädden och vänd ner den i smeten lite i taget.
© Ställ chokladkrämen i kylen för att stelna, gärna över natten
© Fyll pajskalet med chokladkrämen. Garnerna med jordgubbar och servera gärna med extra jordgubbar till.
Jammi Jammí