Knäckebröds recept!
För alla er som vill baka erat eget knäcke bröd. Så är det inte så svårt^^ Jag slänger in reseptet för er som inte vill äta massa konserveringsmedel till frukost^^
Julens knäckebröd ca 20 stora
20g jäst
3dl smakrik öl
2dl vatten
2msk mörk sirap
2msk rapsolja
5dl vetemjöl
5dl fullkornsdinkel
3dl grovt rågmjöl
1msk salt
Gör såhär:
© Smula ner jästen i en bunke. Häll i öl, vatten, sirap och olja. Blanda till jästen löses upp.
© Blanda ner alla torra ingredienser. Arbeta degen ca 10 minuter, tills den är fast och fin. Ta upp den i en bunke och låt jäsa i 30 minuter under en bakduk.
© Sätt ugnen på 25o grader. Ta upp degen på arbetsbänken och dela den i 20 bitar. Avsluta med att kavla med en kruskavel eller nagga med en gaffel.
© Lägg två kakor på varje plåt, grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller tills den får färg.
© Låt brödet kallna och förvara i papperspåse eller i en stor burk.