Mjölkchokladtårta!
Om vi säger såhär att den här kan ju inte vara äklig jag menar det är ju choklad i den då måste den ju vara himnelsk eller vad säger ni^^
Mjölkchokladtårta 8-10 bitar
Botten: 400g mandelmassa
4ägg
4msk kakao
rivet skal av 1 apelsin
Mousse: 300g mjölkchoklad
4äggulor
5dl vispad grädde
Garnering: färska bär
© Botten: sätt ugnen på 175grader. Riv mandelmassan på rivjärnets fina sida. Rör i äggen, ett i taget, kakao och apelsinskal.
© Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Cirka 24 centimeter i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna men vara kvar i formen
© Moussen: Smällt chokladen över vatten bad. Ta den från värmen och låt svalna lite.
© Blanda i en äggula i taget.
© Vispa grädden och blanda mer i hälften i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden.
© Häll chokladsmeten över kakan. Täck över och frys tårtan i minst fyra timmar.
© Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter före servering. Garnera med färska bär och hyvla över mörk choklad.