Raparberpaj
Som ni vet så gjorde jag ju och mormor ett nytt försök med en rabarberpaj. Och alla tyckte att den var jätte god så att jag tänkte att ni kanske skulle vilja ha receptet så här kommer det^^
Rabarberpaj 8-10 bitar
Deg: 150g kallt smör
3 ½ dl vetemjöl
1msk florsocker
1½msk vatten
Fyllning: ca 300g rabarber
100g Mandelmassa
50g smör
2 uppvispade ägg
1dl strösocker
rivet ska från ¼ citron
Till servering: lättvispad grädde eller vaniljglass
© Nyp ihop smör, mjöl och socker till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg.
© Tryck ut degen i en låg pajform, cirka 26centimeter i diameter, nagga botten med en gaffel och låt stå i kylen i minst 1 timme.
© Sätt ugnen på 200 grader. Strimla rabarbern tunt skala den om den är grov. Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida.
© Smälts smöret. Vispa upp äggen. Rör ner ägg och socker i smöret och sjud utan att koka till en tjock kräm. Vispa hela tiden
© Ta krämen från värmen. Rör ner mandelmassa och citronskal och låt krämen svalna. Vänd ner rabarbern
© Fyll pajskalet med krämen. Grädda pajen i mitten av ugnen tills den är genom gräddad och har en vacker färg. Cirka 20-25 minuter.
Den ser lite gul ut men det är bara från lamporna^^