Vinbärs paj med marängtäcke!
Den här pajen skulle väl vara god en sen sommarkväll^^ Den kommer nog att finnas med i sommar om man ska någonstans. Men speciellt nästa sommar när jag med äter sött saker^^
8-10 bitar Vinbärs paj med marängtäcke
Paj deg: 3dl vetemjöl
1msk strösocker
125g smör
1 äggula
1msk kallt vatten
Fyllning: ca 7dl röda vinbär
4-5msk strösocker
1msk potatismjöl
Maräng: 3 äggvitor
2dl strösocker
Till servering: lätt vispad grädde
© Blanda mjöl och socker i en bunke. Finfördela med smöret till en smulig massa. Tillsätt äggulan och vattnet och arbeta ihop till en smidig deg.
© Tryck ut degen i en pajform, 28 centimeter i diameter. Nagga botten med en gaffel.
© Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten i ugnen i cirka 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
© Blanda de repade vinbären med socker och potatismjöl.
© Vispa vitorna till fast skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa smeten styv. Vänd ner resten av sockret
© Bred ut vinbären i pajskalet och täck med marängen. Grädda i mitten av ugnen till marängen har fått lite färg. Cirka 10-15 minuter.
En himla fräsch paj tror jag att det är!