Frukost bröd
Frukost bröd
Helgens recept blev enligt följande:
8 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
3 tsk bakpuler
1 ägg
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1 1/2 dl russin
ca 3 msk vatten
till pensling:
1 ägg
sesamfrön
Blanda de torra ingredienserna i en skål, gör en grop i mitten och ha i ägg, turkisk yoghurt och russin. Börja arbeta in mjölet, lite i taget. Tillsätt vatten efterhand tills du får en smidig deg. Ha upp degen på väl mjölat bakbord och dela den i åtta lika stora bitar. Rulla till runda och jämna bollar som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med ett uppvispat ägg och strö sesamfrön över. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter eller tills bröden fått fin färg.
Nu skall jag ge mig i kast med vårat kommande projekt, jag kan inte säga än vad det handlar om men jag hoppas och tror att många av er läsare kommer finna stor nytta och glädje i det.
Mackor på las^^
/Andrea Grönqvist