Köttsoppa

Köttfärsoppa

700 g köttfärs
1 gul lök
2 stora morötter
1 burk salsa medium
1 fp krossade tomter med basilika
1l vatten
3 msk rödvinsfond
1 dl rödvin eller en rejäl skvätt balsamvinäger
2 lagerblad
salt & peppar

Bryn köttfärsen, hacka och stek löken.
Lägg det i en stor gryta, rör i salsa och krossade tomter. Slå över vattnet, lägg i lagerblad och låt det koka upp.
Skala och grovriv morötterna, ha i dem, rödvin/balsamvinäger och fonden i grytan. Smaka av med salt och peppar. Soppan kan nu stå på spisen gott och väl en timme och småputtra, om du har tid vill säga. Annars är den klar efter att den har fått koka ihop i ca 10 minuter.

/Andrea Grönqvist


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0