Marshmallows
Marshmallows
ca 50-60st Godisbitar
2 Äggvitor
ev. Karamellfärg
1 Vaniljstång, fröna
5 dl Strösocker
2 dl Vatten
0,25 dl Gelatinpulver + 1 dl kallt Vatten
Florsocker + maizena till pudring
Gör så här
Vispa äggvitor, vaniljfrön och ev. ett par droppar karamellfärg till en glansig maräng. Koka socker med vatten till en temperatur på 126 grader. Under tiden, rör ut gelatinpulver i kallt vatten. När sockerlagen är tillräckligt varm, vispa hastigt i gelatinet. Under kraftig vispning, häll i en tunn stråle i sockerlagen i marängen. Vispa tills smeten har fått en fluffig och lätt seg konsistens. Klä en lämplig form med bakplåtspapper och pudra generöst med florsocker och maizena över. Bred ut smeten i formen och låt stelna över natten. Skär marshmallowen i fina bitar och doppa alla kanter i florsockerblandningen.
/Andrea Grönqvist