Sega Havrekakor!

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
6 1/2 dl havregryn
145 gr smör eller margarin
1 1/4 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 tsk bakpulver
3 1/2 dl belgisk mörk choklad
1/2 dl vatten
(2 dl russin, hackade)
(1 1/2 dl hasselnötter, hackade)
Jag hoppade över russin och hasselnötter och tog en massa vit choklad istället, lyckat blev det!

Gör så här: Förvärm ugnen till 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, salt och havregryn så att konsestensen blir ungefär som brödsmulor.  tillsätt sirap, (ev russin) och vatten så att det blir som en deg. Blanda slutligen i chokladen och ev nötter. Rulla försiktigt degen till en rulle, ca 5-7 cm i diameter. Låt rullen vila i kylskåp i minst 30 minuter, skär den sedan i cm tjocka skivor och grädda på plåt i 10-15 minuter. När du sätter in plåten med kakorna i ugnen sänker du tempraturen till 175 grader.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0