Schwarzwaldbakelse
Tårter är alltid svårt att baka men jag ska nog försöka ge mig på den här till pappas födelsedag kanske^^
Ingredienser
Bottnar
3 3 dl hasselnötter
4 4 dl florsocker
3 3 äggvitor
Fyllning och garnering
300 300 g blockchoklad
5 5 dl vispgrädde
1 1 dl vaniljkräm
kakao
Gör så här
© Mal nötterna och blanda dem med florsocker. Vispa äggvitorna till ett riktigt hårt skum och vänd försiktigt ned i nötblandningen.
© Rita upp tre rundlar, ca 18-20 cm i diameter på bakplåtspapper.
© Bred ut smeten på dem och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter i 150°. Lossa bottnarna omedelbart med en vass kniv. Låt svalna på plåten.
© Smält blockchokladen i vattenbad. Häll ut hälften i ett tunt lager på bakplåtspapper och låt den nästan stelna. Sporra ut fyrkantiga bitar till garnering.
© Vispa grädden med vaniljsockret. Blanda hälften av grädden med resten av den smälta chokladen och vaniljkrämen.
© Lägg samman bottnarna med ett lager av choklad/vaniljgrädden och ett lager av bara grädde. Spara grädde till att spritsa runt om tårtan till garnityr. Stick i chokladrutorna och pudra över kakao