Tigerkaka på mitt sett!
Annorlunda tigerkaka
200g rums tempererat smör
2½ dl strösocker
3ägg
¼ vetemjöl
1msk vaniljsocker
½bakbulver
rivet skal av 1 apelsin
1½mak apelsinmarmelad
2 msk kakao
100g grovhackad mjölkchoklad
1 msk vatten
© Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkakas form som rymmer 1½ liter.
© Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner i smeten.
© Dela smeten i två dela. Smack sätt den ena med apelsinskal och marmelad. Blanda i kakao, choklad och vatten i resten av smeten.
© Bred ut den ljusa smeten i formen. Ringla ner den mörka smeten i den ljusa.
© Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 55.60 minuter. Känn med en provsticka att den är genomgräddad. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.