Banoffe pie

1 pajform

  • 200 g digestivekex
  • 150 g smör
  • 1 burk kondenserad mjölk (dulce de leche)
  • 4 st skivade bananer
  • 3 dl vispgrädde
  • Mjölkchoklad till dekoration

 

Dulce de leche får man om man kokar kondenserad mjölk i 3 timmar. Ta bort pappret runt konserven & lägg i en stor kastrull. Fyll upp med vatten tills den täcker burken & koka på medelvärme i 3 timmar. Under tiden mixar du digestivekexen & blandar med smält smör. Tryck ut smeten i en pajform & ställ kallt. Bre dulce de leche över smulblandningen & lägg bananskivor över. Vispa grädden & spritsa/bre den över bananerna, toppa med riven choklad. Låt stå kallt en stund innan du serverar denna supersöta efterrätt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0