Calvadosäpplen med kanelmousse och äpplegelé.

Ingredienser:

Calvadoskokta äpplen:
4 äpplen

2 msk smör

4 msk socker

3 msk Calvados

 

Mousse med smak av kanel:
3 gelatinblad

2 dl mjölk

1/2 dl socker

2 äggulor

1/2 till 1 tsk kanel

2 dl vispgrädde

 

Äpplegelé:
2 gelatinblad

2 dl äppeljuice (drickfärdig)

2 tsk citronsaft


Mörk choklad att riva över

Gör så här: Skala och ta bort kärnhus från äpplena, koka dem tillsammans med smör, socker och calvados i 4-5 minuter. Fördela dem i snygga glas. Lägg gelantinbladen till moussen i kallt vatten, ca 5 minuter. Koka upp mjölken. Vispa socker och äggulor fluffigt och rör sedan ner dem i den varma mjölken. Låt allt sjuda under omrörning i några minuter. Krama ut gelantinbladen och låt dem smälta i mjölken. Tillsätt kanelen och rör smeten kall. Vispa grädden och vänd ner den i den avsvalnade kanelkrämen. Fördela smeten i glasen med äpplena, låt allt stå kallt i några timmar. Lägg gelantinbladen till äpplegelen i kallt vatten i ca 5 minuter. Krama ur bladen och smält dem tillsammans med äpplejuice och citronsaft. Låt svalna. Häll i glasen med äpplen och mousse. Låt allt stå kallt i ytterligare någon timme. Servera!:)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0