Crèpes med räkfyllning
Ingredienser
4 port
Crèpes:
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk salt
6 dl Arla Ko® mjölk
3 ägg
50 g Arla® svenskt smör
Fyllning:
150 g skalade räkor
1 liten purjolök, ca 150 g
1 liten fänkål, ca 150 g
2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet dill,vinäger,svartpeppar
2 tsk hackad röd chili
1 dl riven Kvibille Präst®
Gör så här
Vispa samman mjöl och salt med häften av mjölken till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Smält smöret och rör ner det i smeten. Ställ åt sidan. Hacka purjolök och fänkål fint. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Stek 8 stora eller 16 små pannkakor. Låt svalna. Sätt ugnen på 225°. Fördela fyllningen på pannkakorna, rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. Servera med en sallad.