Hallonrutor med glasyrtäcke

30 bitar

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 200 g smör
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 2-4 dl frysta hallon


Glasyr

  • 200 g cream cheese
  • 6 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • Kokos till glasyren

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna. Vispa ägg & socker pösigt en en skål. Smält smöret & låt svalna några minuter. Blanda under tiden mjöl & bakpulver. Rör ner det smälta smöret. Vänd ner mjölblandningen. Tillsätt mjölken & vispa till en jämn smet. Häll smeten i långpannan & häll över de frysta hallonen. Grädda i ca. 25 minuter.  Låt den kallna.

Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp. Bred glasyen över kakan & strö på riven


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0