Hallonrutor med glasyrtäcke
30 bitar
- 3 ägg
- 3 dl socker
- 200 g smör
- 8 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 4 dl mjölk
- 2-4 dl frysta hallon
Glasyr
- 200 g cream cheese
- 6 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 150 g rumsvarmt smör
- Kokos till glasyren
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna. Vispa ägg & socker pösigt en en skål. Smält smöret & låt svalna några minuter. Blanda under tiden mjöl & bakpulver. Rör ner det smälta smöret. Vänd ner mjölblandningen. Tillsätt mjölken & vispa till en jämn smet. Häll smeten i långpannan & häll över de frysta hallonen. Grädda i ca. 25 minuter. Låt den kallna.
Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp. Bred glasyen över kakan & strö på riven
Kommentarer
Trackback