Italiensk laxsallad med hollandaisesås

4 Portioner

Sallad
200g Gravad lax
200g blandad Sallad, gärna machetsallat och ruccola
1 kruka Basilika, bladen
0,5 ask Ärtskott
1 dl Sockerärtor, strimlade
1 dl Soltorkade tomater, strimlade
2 dl Pärltomater, delade
2 Salladslökar, ansade och strimlade
Flingsalt och nymalen Svartpeppar

Surdegsbrödkrutonger

3 skivor Surdegsbröd, skurna i 2×2 cm stora tärningar
3 msk Olivolja
Flingsalt och nymalen Svartpeppar

Hollandaisesås

3 Äggulor
250-300g Smör, smält, skirat och varmt
1 Citron, saften
1 nypa Socker
Salt och nymalen Vitpeppar

Gör så här

Sallad och krutonger: Arrangera salladen på ett vackert fat. Lägg brödkrutongerna på en bakplåtspapperklädd plåt och ringla över olivolja, salt och peppar. Rosta tills gyllenbruna i ugnen på 200 grader (varmluft), ca 5-10 minuter. Toppa salladen med krutonger och servera med hollandaisesås.

Hollandaisesås: Vispa äggulorna fluffiga över vattenbad. I en tunn stråle, tillsätt smöret och vispa hela tiden ordentligt så att såsen inte skär sig. Smaka av med citronsaft, socker, salt och vitpeppar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0