Kikärts bröd!
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl vatten
kikärtor på burk, ca 400 g netto, mixade/mosade
1 msk salt
2 krm fänkål, mald
1/2 dl sirap
1/2 dl flytande margarin
ca 6 dl grahamsmjöl
ca 7 dl vetemjöl
Gör så här: Smula jästen i en bunke, värm vattnet till fingervarmt och häll det sedan över jästen så att den löser sig. Mixa kikärtorna släta och blanda sedan ner det i bunken tillsammans med övriga ingredienser. Häll i så mycket mjöl att degen blir "okladdig". Knåda degen med maskin eller med musklerna en stund. Jäs i ca 1 timme under bakduk. Forma till ca 20 bröd som du lägger på bakplåtsklädda plåter, jäs under bakduk i ytterligare ca 30 minuter. Pensla med filmjölk och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter i 225 grader.
Kommentarer
Trackback