Kolatårta med banan och vit chokladfrosting

Kolatårta med banan och vit chokladfrosting

ca 10-12 bitar

.

1st färdigköpt Tårtbotten, choklad

Kolakräm
1 burk Kondenserad mjölk
2-3 msk Vispgrädde

Vit chokladfrosting
200g Smör, rumsvarmt
600g Färskost, rumsvarm
4 dl Florsocker
300g smält Vit Choklad

Banansylt
2 Bananer, skivade
2 msk Strösocker
1 msk Vatten
2 krm Citron, saften

Gör så här

Kolakräm: Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull. Täck med vatten och låt koka upp. Låt burken koka på medelvärme i ca 2,5 timma. Se till att burken är täck med vatten under hela koktiden. Låt burken svalna, öppna därefter burken och blanda upp den gyllene kolakrämen med vispgrädde.

Vit chokladfrosting: Vispa smör, färskost och florsocker fluffigt. Rör ned den vita chokladen och vispa lite till så att det blir en jämn och slät kräm. Låt frostingen få sätta sig i kylen minst 3 timmar.

Banansylt: Hetta upp socker och vatten i en kastrull och låt sjuda tills det har blivit en gyllene karamell. Vänd i bananskivorna och pressa i citronsaften. Låt bananerna karamelliseras lätt i pannan och mixa därefter till en fin sylt.

Dela tårtbotten och lägg den på ett tårtfat. Bred ut kolakrämen på första botten. Lägg på botten nummer två och bred ut banansylten på den. Lägg på sista botten och spackla tårtan med den vita chokladfrostingen. Garnera med riven choklad och ev. physalis.

/Andrea


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0