Små vaniljpajer ( vaniljhjärtan)
Recept – hembakat
Små vaniljpajer (eller vaniljhjärtan)
Till 12 små vaniljpajer behöver du:
200 gram rumsvarmt smör
1 deciliter strösocker
1 äggula
5 deciliter vetemjöl
3 deciliter vaniljkräm
Florsocker till dekoration
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med vaniljkrämen, antingen gör du en hemmagjord eller vispa ihop färdigt pulver med mjölk enligt instruktioner på förpackningen. Låt stå kallt medan du gör pajdegen.
Knåda ihop smöret, sockret, äggulan och mjölet till en fin deg. Dela pajdegen i två lika stora bitar. Ta den ena biten och klä ca 12 muffinsformar eller hjärtformar med degen. Degen ska gå ända upp i kanterna. Ta sedan resten av degen och gör små lock som du klär över pajerna.
Grädda i ca 12-15 minuter. När de är färdiga i ugnen – pudra dem med florsocker.