Gelehjärtan

Ingredienser, ca 20 bitar
6 gelatinblad
50 g glukos (finns på apoteket för ca 45 kr)
1 dl strösocker
2.5 dl vatten
6-7 droppar flytande arom/smaksättning (t. ex. hallon)
några droppar karamellfärg
strösocker
citronsyra
silikonformar för godis eller mjuka isbitsformar
Gör så här
 Olja in formarna. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Blanda glukos, socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka över medelhög värme till 122 grader.Värm under tiden de urkramade gelatinbladen med ca 2 msk vatten långsamt i en kastrull och rör försiktigt tills gelatinet är helt upplöst. Observera att gelatinet absolut inte får koka.Ta sockerlagen från värmen och blanda i det smälta gelatinet, aromen samt några droppar färg.Låt temperaturen sjunka till ca 70 grader. Fyll sedan formarna med massan.Låt svalna och stelna i rumstemperatur över natten.Rulla sedan gelébitarna i strösocker. Gillar du sura godisbitar kan du blanda lite citronsyra i sockret som du rullar bitarna i. Eller strunta i socker och stryk i stället lite matolja på gelébitarna så klibbar de inte.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0