Dinkelbaugetter

Ingredienser (ca 3 baguetter):
6 dl vatten
25 g jäst
9 dl vetemjöl
6 dl fullkornsdinkelmjöl
2 tsk salt
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet tills det blir fingervarmt och häll det i bunken och lös upp jästen i det. Tillsätt salt och mjöl lite i taget tills allt mjöl är i. Rör och knåda degen tills den är smidig och fin. Låt den jäsa i ca 2 h. Häll sedan ut degen på ett mjölat bakbord och platta ut den. Knåda den sedan en stund till. Dela den i tre bitar. Kavla/platta ut varje del till en väldigt avlång rektangel. Rulla sedan ihop degen så att det blir en lång baguette. (Detta att man först plattar och sedan rullar ihop degen gör att brödet jäser bättre. Lägg baguetterna på en plåt med bakplåtspapper. Skär några snitt ovanpå baguetten (se bilden) med en kniv. Sätt ugnen på 250 grader. Låt bröden jäsa ytterligare 15 min på plåten. Grädda sedan baguetterna i ugnen i 20-25 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0