Midsommar efterrätt!

Ingredienser:

3 dl vispgrädde
4 dl matlagningsyoghurt
3 lime
2 liter jordgubbar
florsocker

Gör så här: Vispa grädden och blanda med matlagningsyoghurten. Rör ner rivet skal av lime tillsammans med saften från en lime, tillsätt florsocker efter tycke och smak. Varva jordgubbar och yoghurtgrädde i snygga glas och njut!


Bråttom!

Nu är jag stressad och sjukt nervös inför nastionella matte b. Men det här ska nog gå bra. Hinner inte blogga mer och efter skolan så drar jag in till stan med tjejerna. Ha en bra dag^^
/Andrea Grönqvist

Sumpade nästan allt!

Det ända provet som gick bra var muntliga i engelska där jag minst får ett G. Kemin gick åt helvete kunde inte räkna ut en enda uppgift men jag hoppas att det räcker till ett g. Och sedan tyskan sumpade jag totalt. Men det är väl något jag kommer att få leva med^^ Hade gärna klarat det lite bättre men det är ju så det kan gå när man inte fattar ett skit. Man kan ju alltid hoppas att det räcker till ett G i tyska. Jag hoppas jag hoppas. Ihelgen när vi ska upp till Stockholm så ska jag plugga på alla skrivregler så att jag kan dom. Måste fixa bra betyg på skriv delen. Men det ska jag nog klara med lite intensivt plugg. Men jag kommer alldrig mer skita i att plugga till ett prov för gud vad jag har dåligt sammvete. Men jag gjorde något mer värt( var med älsklingen) så mycket bättre. Men nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig lite fräsch efter att jag har tränat. Och sedan blir det att plocka upp lite i rummet( fattar inte hur det kan bli så stökigt, tror mitt rum vill uppnå entropi^^) Eller vad tror ni mina naturvetar vänner! För er som inte vet så betyder det oordning. Lite kul! Men som sagt nu blir det duschen^^

/Andrea Grönqvist

Prov hela dagen!

Denna dag kommer inte att bli kul jag har prov hela dagen. Hade helst sluppit det kan jag ju säga. Men går man ditt så har man det ju avklarat^^ Men det kan ju bara bli bättre nu kan man ju säga! vad har ni för er i skolan idag, vad hittar ni på efterskolen en sådan solig dag?
Nu ska jag sätta mig och äta min dubbelmacka och sedan fixa mig. Hoppas att ni har det bra så hörs vi ikväll!

/Andrea Grönqvist

Världens underbaraste älskling!

Vet att jag säkert skrivr det ofta men jag tänker göra det igen! jag har världens bästa älskling det är bara att inse det. Han ställer alltid upp, han frågar alltid hur man mår. Visst an är väl som alla killar och retas ibland men det är inte taskigt då utan bara gulligt eftersom att man vet att han älskar mig. Han är sjukt underbar och jag tycker synd om er som inte har fått chansen att träffa honom. Han är snäll mot alla och tänker på allt. Visst människor har brister( kan inte hålla i pengar) men hur mycket pengar han än kommer att göra av med så kommer jag alltid att älska honom. Det är så himla stört. Han är inte som alla andra han har något speciellt. Det är svårt att säga vad men jag lovar att det är något som jag kommer att älska för evigt. Kommer ihåg första gången som vi träffades( 23 december) hur jag kollade in i hans ögon i smyg, bara för att jag inte vågade att säga hej. Och den mystiska känslan känner jag än idag när jag ligger och kollar in i älsklingens ögon. Det är som en pirrande känsla som sprider sig i hela kroppen så att man blir alldeles varm^^ Det är så jäkla underbart. Jag säger bara att han är världens bästa pojkvän. Vi har gjort så mycket tillsammans nu. Han fick min första puss, tog min oskuld osv.... ni fattar principen. Jag tror vi har sett på minst 15 filmer på bio och så har vi hittat på massa annat mys. Och det skönaste av allt är att vi inte har bråkat en enda gång! Också tänkt på en sak att jag har firat nyår med älsklingen, jul, födelsedagar, varit på begravning med honom och nu firar vi ett års dag. Det är stört vad mycket som har hänt under det här året med älsklingen. Och det bästa av allt är att jag vet att jag kommer att få uppleva ett lika fantastiskt år igen! Men nu ska jag gå och lägga mig och försöka att sova. Kommer inte att bli lätt utan min älskling men jag ska göra mitt bästa. Och han var jätte gullig och förhörde mig på kemin nu ikväll och jag tror att lite har fastnat tills imorgon( har ju prov då) Tack så mycket älskling du är verkligen underbar!!!! Sov så gott min ängel så ringer jag och väcker dig imorgon bitti!!!!

Du har gjort mitt liv värt att leva!!! Du är som en ängel för mig!!!

/Andrea Grönqvist

Hemma från stallet!

Nu har man hunnit duscha och kommit hem från stallet. Kan vara en fördel att hinna hem innan man duschar. Men det gick svin bra ute i stallet och Tingeling skötte sig alldeles utmärkt. Är så jävla stolt över henne. Dumade sig lite i början men det slutade hon med efter ett tag och det var bäst för henne annars skulle hon fått jobba hårdare. Dock blev det inte så bra bilder eftersom det kändes som om det skulle börja regna så jag tar med mig kameran ut på onsdag och ska se om jag kan få några bra jobb bilder på Tingeling då^^ Men nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar, en timme kvar! Och så väntar jag på min underbara älskling. Idag blir det en riktig mys kväll skulle jag kunna tänka mig. Dock får jag inte sova hos älsklingen idag eftersom det är skola. Men på tisdag så ska jag minsan sova där. Om han vill det såklart^^
Lite värdelösa bilder från stallet!









Så här svarade Tingeling när jag tog på grimman!

Var lite segt att komma upp



/Andrea Grönqvist

Mot stallet

Nu har jag och älsklingen legat och segat hela dagen så det kanske är bäst attt röra på sig lite nu. Eller vad tror ni? Vi ska iallafall äta grillat på våran ett årsdag, som Lindis kom ihåg( kanske inte så svårt eftersom jag har tjatat om det hela veckan) Tur att Lindis står ut med mig. En bättre vän kan man verkligen inte få!!!! Hon är bäst!!!!
Men som sagt idag har älsklingen och jag inte gjort mer än att sega men nu så ska jag åka hem för att åka ut till stallet. Måste bara hitta ett par pra byxor så att min nya mobil inte åker ut. Funderar även på att ta med mig kameran och ta lite kort. Det är ju så himla kul att ha massor av kort. Det är ju det som är kul med en blogg, att ha massor av kort. Men som sagt jag ska försöka att blogga mer ikväll, det kommer om inte komma upp ett inlägg innan jag går och lägger mig. Men jag hoppas att ni fortsätter att ha en trevlig dag i blåsten!

Åhhh vad jag älskar den här bilden, hoppas att älsklingen kan ställa upp på någon mer bild^^
/Andrea Grönqvist

Bilder från tjejkvällen!

/Andrea Grönqvist

Scons bak på våran 1-års dag!

Nu är älsklingen och jag hemma hos mig och ska baka en as god frukost. Scons såklart. Det är ju as gott det kan ingen säga något imot. Men idag blir det att bara ta en mys dag( borde plugga kemi eftersom jag inte ens har öppnat boken, Oppsi) Men det tänker jag inte gör för idag ska jag bara vara med min underbara älskling!!!! Vad ska ni hitta på för något idag då?

Det blev en sen frukost och en tidig lunch^^
/Andrea Grönqsvist

Små vaniljpajer ( vaniljhjärtan)

Recept – hembakat
Små vaniljpajer (eller vaniljhjärtan)

Till 12 små vaniljpajer behöver du:

200 gram rumsvarmt smör
1 deciliter strösocker
1 äggula
5 deciliter vetemjöl
3 deciliter vaniljkräm
Florsocker till dekoration

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med vaniljkrämen, antingen gör du en hemmagjord eller vispa ihop färdigt pulver med mjölk enligt instruktioner på förpackningen. Låt stå kallt medan du gör pajdegen.

Knåda ihop smöret, sockret, äggulan och mjölet till en fin deg. Dela pajdegen i två lika stora bitar. Ta den ena biten och klä ca 12 muffinsformar eller hjärtformar med degen. Degen ska gå ända upp i kanterna. Ta sedan resten av degen och gör små lock som du klär över pajerna.

Grädda i ca 12-15 minuter. När de är färdiga i ugnen – pudra dem med florsocker.



Köttfärsrulle

Botten:

100 gr smör

3 dl vatten

2 dl mjöl

3 ägg

Köttfärsröra:
500 gr nötfärs
1 stor lök (hackad)
2 vitlökskryddor (pressade)
1/2 - 1 burk Pineapplesalsa
3 msk tomatpure
1/2 - 1 köttbuljongtärning
lite vatten
salt
peppar
socker

Gör så här: Koka ihop smör, vatten och mjöl till en redning. Tag kastrullen åt sidan och vispa i äggen ett i taget. Häll smeten i en långpanna (klädd med bakplåtspapper)  och grädda i ca 20 minuter i 200 grader. Bryn färsen tillsammans med lök och rör i övriga ingredienser och låt puttra en stund, smaka av med salt, peppar och lite socker. Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop till en rulle. Skäres i lagom stora skivor och serveras kall (gärna 6- 8 timmar efter att den rullats) eller ljummen tillsammans med en sallad. GOOOOTTTT!!!!!


Bästa presenten!



Visst är den fin, men jag har inte så många nummer så ni kan ju skicka det till mig på 0768403265.
/Andrea Grönqvist

Mina födelsedags presenter!


Armband från vänster: mormor, annica, Emelie och Jossie

Fick detta av Jossan och Sirin:)

Fick även denna av Jossan och Sirin

Av snälla lisa och Linda

Och Lisa tyckte att jag skulle ha en fin skål när jag äter naturgodis^^
Fick även lite pengar av släkten, men jag har inte vissat den bästa presenten som jag har fått av älsklingen!!! Den får ni se senare i kväll:)
/Andrea Grönqvist

Födelsedags fika

Nu har alla gäster gått hem och jag har fått mycket fina presenter. Dock är det jätte mycket kakor kvar men jag får väl bjuda hem Izza så kanske dom tar slut. Tänkte vissa er vad jag fått i födelsedagspresent lite senare idag. Men här kommer lite bilder på fixabrödet som jag serverade. Faktiskt sju sorters kakor och bullar^^




/Andrea Grönqvist

Som det kakmonster jag är!

Dock så har jag inte ätit något men det är ju ändå väldigt gott att bara kolla på, eller vad säger ni^^





/Andrea Grönqvist

Jag är 17!

Nu har jag vaknat ordentligt och ätit en underbar frukost( vid tio men ändå) plättar med grädde och jordgubbar. Mycket mummsigt säger jag bara. Gårdagen blev as lyckad! Tack tjejer för att ni förgyllde min kväll. Men nu ska älsklingen och jag städa inför att släkten kommer och så ska vi fixa mat^^ Så nu blir det att skynda sig!
Bilder från igår kommer när Lindis har mejlat mig dom!

/Andrea Grönqvist

Lax snittar


Ingredienser:

200 g philadelphiaost
1 tsk riven pepparrot
2-3 msk finhackad gräslök
1/2 tsk pressad lime
1 krm vitpeppar
200 g rökt lax i skivor
2 msk sesamfrö

Gör så här: Blanda alla ingredienser utom lax och sesamfrön i en skål. Lägg laxskivorna omlott på en plastfolie så att de bildar en rektangel. Bred ut ostblandningen över laxen, rulla försiktigt ihop till en rulle (som ska vara ganska fast och hård). Strö sesamfrön på en skärbräda och rulla hela laxrullen i fröna, låt rullen vila i kylen någon timme, skär i lagom stora rullar.


Förrätts pastej

Ingredienser till pastejen:

2 ägg
2 dl cremefraiche (lätt går bra)
1 dl riven lagrad ost (välj någon riktigt god sort)
0.5 tsk salt
1 krm peppar
2 msk dill, hackad
1/2 avokado

Garnering:

kräftstjärtar
dill
minitomat
citron
rom

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 6 folieformar. Vispa ihop ägg, crème fraiche, ost, salt, peppar och dill.Dela, kärna ur och skär avokadon i små  bitar och fördela i formarna. Häll på smeten och grädda i 15–20 minuter.Lossa pastejerna ur formarna innan de kallnar. Blanda kräftstjärtarna med dill och lägg ovanpå


Titta på mig!

Okej jag vet att man inte ska klaga men hallå hur svår t är det att se stora mig. Inte speciellt!!! Det är ju inte så att man ser över mig. Eller gör man det? Plus att det är ju inte som långa killarna som går in i mig utan alla små katiga småglin och äldre människor. Snacka om att man får damp då. Som i tisdags när jag var inne i stan så åkte min träningsväska runt över allt. Visst det är väl inte världens smidigaste väska men jag anser att då får väl dom andra som går runt omkring mig får ha lite respekt för att jag har en stor väska och gå runt istället för att bara pressa sig fram. Tycker det är så jävla fel. Jag menar jag går alla omvägar för att inte vara i vägen med min stora väska för att inte bli bort putad eller fastna i någon. Men ändå r det jag som flyger alla världens väg för att det kommer en snorunge och sneddar och tar med sig min väska eller en tant som kär för nära så att jag fastnar i rullatorn. Visst hade jag haft förståelse om dom inte ser mig men nu när dom gör det så tycker jag att det är fel. Hallå ha lite respekt för andra människor!!!!!!!

Är jag osynlig?
/Andrea Grönqvist


Mer bilder sen i lördags










/Andrea Grönqvist

Vill veta!

Nu så är nästan all klart. Så jävla skönt säger jag bara^^ Men nu sitter jag och funderar vad man ska få av Mli i födelsedagspresent, eftersom hon la upp en taskig bild på sin blogg. Inte snällt allså. Men nu ska jag  bara ta det lite lugnt för börjar bli lite trött:( Inte kul alls!!! Men det kommer att bli så jävla kul att tjejerna kommer hit. Så nu blir det att tagga som fan tills dom kommer!

Så här ser mitt huvud ut idag!!!
/Andrea Grönqvist

Ostkaka med kanel och äpple

Ingredienser:

2 ägg

250 g keso naturell

½ dl strösocker

2 msk hackad mandel

1 tsk kanel

2 msk vetemjöl

1½ dl mjölk

2-3 äpplen

Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt. Hacka mandeln lagom fint och rör ner den i äggsmeten. Tillsätt keso, kanel, vetemjöl och mjölk. Skala äpplena, skär dem i skivor och blanda ner dem i smeten. Häll ner i en smord form och grädda i 175 grader i ca 40 minuter. Godast är den efter en dag eller två! Strö på socker och pudra över ett lager kanel, servera med grädde till!


Skolans outfit!


Detta sitter jag i nu när vi ska börja svenskan, blir att ha betyg snack och sedan så ska jag åka hem och fixa allt. Åker hem med älsklingen!
/Andrea Grönqvist

Fixat klart!

Nu har man varit uppe och fixat allt tills ikväll, nu är det bara lite små plock kvar. Skiva banan, steka köttfärs, och ragga upp en till stol. Men det ska nog gå himla bra efter skolan skulle jag ju tro^^ Men nu på morgonen så gick jag upp när älsklingen ändå skulle gå upp. Kände mig lite taskig om jag skulle ligga kvar. Så vi gick upp och åt lite frukost. Älskar älsklingens frukost, macka och kladdkaka och så toppar vi det med ett glas oboy. Han är allt för söt. HAn fick nog en lite sockerkick skulle jag kunna tänka mig. Men nu har jag skärt alla grönsaker och sådant som går att förbereda. Och så har jag fått ett hack i tummnageln( säger ju att det är bra med långa naglar annars hade det ju varit min tumme^^) råkade slinta med kniven när pappa skrämde mig. Men det är väl sådant man får leva med antar jag^^ Vad har man pappor till annars. Ska hoppa i duschen och fixa mig iordning lite så att jag kan ta det lite lugnt sen. Om jag nu hinner det. Så idag har jag hela dagen full!

Vad står det på erat glas?^^


/Andrea Grönqvist

Fylld fralla!

Idag har uppdateringen varit lite låg och jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det men jag har verkligen inte hunnit att blogga idag. Imorse gick jag upp och åt frukost och allt sådan och så fixade jag mig iordning( eftersom jag var så himla seg så tog det lite extra tid med allt idag kändes det som) sedan iväg till skolan, sumpa tyska nationella( första) och sedan en biologi lektion som var väldigt onödig. Vi gjorde inte ett skit på den. Och sedan så kommer vi till matten när jag satt och kollade på matte klipp i Hannis telefon. Inte så jobbit det heller. Men det var inte så kul. Han inte att äta någon lunch( eller jo det gjorde vi men det var inte värt att göra det^^) hade ju koppertestet idag. Och sprang på 30 sekunder snabbare tid. Men tyckte synd om Lindis som fick världens holl. Stakare, starkt av dig att fortsätta att springa. Sedan åkte Lindis och jag hem och åt mat( eller en till frukost kan man väl säga^^) Fixade iordning oss, och jag han att träffa älsklingen lite snabbt. Skönt att se honom lite. Sedan åkte Lindis och jag ner och handlade så nu finns allt hemma till helgen. Och så fixade vi allt typ dukade bord och så. ( Izza kunde tyvärr inte vara med men det är ju sådant som händer) och så gjorde Lindis och jag fylld fralla. Det är ju så himla mumms. Så vi åt det till kvällsmat och jag ska äta det till lunch imorgon med^^ Snaka om lyckat, eller vad säger ni? Skönt att bara ha lite kvar tills imorgon, bara skära grönsaker och sådant. Men det ska jag nog klara av imorgon. Eller vad tror ni? Många frågor idag har jag märkt! Men nu sitter jag och väntar på att älsklingen ska komma upp hitt, han måste bara komma hem först från mantorp. Hade tänkt att vissa några bilder på dukningen och allt sådant där men det går inte så bra eftersom min älskling har kameran. Så vi får ta det imorgon. Men nu ska jag borsta tänderna eller något. Kanske slå på en film och bara ta det lungt och tagga inför imorgon. Himla najs att ha tjej kväll imorogn. !!!! Lovar att jag ska uppdatera så mycket jag bara hinner imorgon!

Mumms fillie babba säger jag bara:)Tror att jag ska göra fruktsallad på söndag^^
/Andrea Grönqvist

Vill ha nytt och frächt!

Skulle behöva lite nya saker till sminklådan^^




/Andrea Grönqvist

Bakat klart!

Nu är allt klart inför helgen.( bara lite små pill kvar men det går fort) Men det är skönt att ha bakat klart allt och fixat klart det. Då behöver man ju inte ha någon stress! Men snart ska vi äta så ni får bilderna lite senare^^

/Andrea Grönqvist

Inga lektioner!

Okej vilken meningslös dag!När man kommer till skolan så är båda lärarna man har inte i skolan. Men det hela slutade iallafall med att jag kunde träna tidigare med Anna och nu sitter jag i  mitt rum svettig med älsklingen och ska hoppa in i duschen. Även sorterat bland mina skor, det behövdes kan jag ju säga^^ Rena bomb nedslaget. Men nu blir det att hopp i duschen!!!!

/Andrea Grönqvist

Calvadosäpplen med kanelmousse och äpplegelé.

Ingredienser:

Calvadoskokta äpplen:
4 äpplen

2 msk smör

4 msk socker

3 msk Calvados

 

Mousse med smak av kanel:
3 gelatinblad

2 dl mjölk

1/2 dl socker

2 äggulor

1/2 till 1 tsk kanel

2 dl vispgrädde

 

Äpplegelé:
2 gelatinblad

2 dl äppeljuice (drickfärdig)

2 tsk citronsaft


Mörk choklad att riva över

Gör så här: Skala och ta bort kärnhus från äpplena, koka dem tillsammans med smör, socker och calvados i 4-5 minuter. Fördela dem i snygga glas. Lägg gelantinbladen till moussen i kallt vatten, ca 5 minuter. Koka upp mjölken. Vispa socker och äggulor fluffigt och rör sedan ner dem i den varma mjölken. Låt allt sjuda under omrörning i några minuter. Krama ut gelantinbladen och låt dem smälta i mjölken. Tillsätt kanelen och rör smeten kall. Vispa grädden och vänd ner den i den avsvalnade kanelkrämen. Fördela smeten i glasen med äpplena, låt allt stå kallt i några timmar. Lägg gelantinbladen till äpplegelen i kallt vatten i ca 5 minuter. Krama ur bladen och smält dem tillsammans med äpplejuice och citronsaft. Låt svalna. Häll i glasen med äpplen och mousse. Låt allt stå kallt i ytterligare någon timme. Servera!:)


Har gjort det igen!

Nu har jag ätit frukost två gånger idag med^^ Men det är ju super gott. Tog två knäckebröd med pålägg när mamma skulle äta frukost för hon ville ha sällskap när hon åt. Somnade iallafall om förut men nu tänkte jag att jag skulle gå upp och städa mitt rum. Det tycker jag låter som en riktigt bra idé! Inte för jag har någon lust med det men det får väl gå iallafall!

/Andrea Grönqvist

Skulle inte sitta helt fel att få på fredag^^


Kommer från gina 79:-

Kommer från Gina 99:-

KOmmer från Gina 129:-

Kommer från Gina 99:-

Kommer från Bikbok 150:-
/Andrea Grönqvist

Vill sova vidare!

Okej är svin trött ( känns hemskt att gå upp på sin sovmorgon=() Men jag är ju tvungen om jag ska hinna med allt. Ska plocka upp i mitt rum och sedan så blir det att kanske städa toan. Äta lunch med älsklingen och sedan skola och träna med Anna^^ Men just nu orkar jag inte gå upp ur sängen så ligger j´kvar ett tag till^^ Hoppas eran dag blir bra!

/Andrea Grönqvist

3 olika

Nu är jag hemma iaf, helt underbart. Och fått i mig massor av mat^^( han ju inte äta lunch idag i skolan, men det gjorde inte så mycket eftersom brosan sa att det var svin äckligt) Han i alla fall att träna 1½ timme på våran håll time kan säga att jag belv helt slut efteråt. Sedan var det engelska och den var onödig enligt mig men men. Känndes som om nationella gick bra så det hoppas vi på. I stan så hittade jag det jag skulle ha på Hm. Dock hade inte armbandet kommit in men det skulle komma in imorgon så jag ska ringa och beställa det imorgon. Hoppas att det kommer imorgon annars får jag damp. Men nu ligger jag med svullen mage i sängen och funderar på att se på film och bara mysa ner mig i täcket^^ Hoppas att ni har haft en bra dag!


/Andrea Grönqvist

Cookies


Ingredienser:

300 g smör, smält
2 dl socker
3 dl farinsocker, ljust
2 ägg
2 msk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
7 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk salt
200 g vit choklad, hackad
200 g mörk/ljus choklad, hackad

Gör så här: Blanda socker, farinsocker, vaniljsocker och äggen, rör i det smälta smöret. Tillsätt övriga ingredienser. Smeten blir rätt så bastant. Forma ganska stora bollar (de smälter ut sedan), lägg på bakplåtsklädda plåtar (inte så tätt för då flyter de ihop) och grädda i ca 10 - 15 minuter (lite beroende på hur stora du gör dem) i 175 grader.


Matte nationella

Okej någon annna som vill gå upp åt mig^^ Har ingen lust alls att gå upp och gå till skolan idag( fast älsklingen är gullig och kör mig^^) Men ändå. Har ingen lust att komma till skolan för att göra matte prov. Är inte alls taggad på det. Hade hellre legat kvar i sängen hela dagen och bara myst ner mig. så mycket bättre tycker jag! Men jag har fått i mig lite frukost nu och ska slänga på mig lite kläder och fixa mig iordning. Ska även slänga ner mina träningskläder och så måste jag ju packa inför stan. Men det blir inte att ta på sig något specielt. Orkar inte det för att ta bussen fram och tillbaka. Men nu måste jag skynda mig så att jag är klar när älsklingen kommer^^ Hoppas att ni har en bra morgon för det kommer inte jag att ha!

Brosan när vi gick ut på golfbanan^^
/Andrea Grönqvist

Älsklingen har åkt hem!

Nu ligger jag i min säng och funderar på om jag ska ta fram min bok och läsa några sidor. Är ju bara att kämpa på med den andra stieg larsson boken. Dom är sjukt bra. Men idag har jag iallafall hunnit att träna och sedan har jag varit hela dagen med älsklingen. Mycket skönt. Men jag känner mig en anning taskig eftersom han hjälper till så mycket här hemma men jag får inte hjälpa till hemma hos honom. Längtar massor tills vi flyttar hemifrån för då kan han inte säga att jag inte får hjälpa till^^ Men vi har hunnit med en hel del. Lagat mat( pannkakor med grädde och sylt, mumms) sedan har älsklingen skruvat lite håll i golvet i förådet. Och så var vi borta hos morfar och fixade lite saker. Skönt det är att hela släkten acepterar älsklingen så bra som dom gör. Underbart. Sedan så har älsklingen och jag fixat chesecaken tills på fredag. Den blev as bra. Och när man ska ha ut all smet i formen så fick älsklingen göra det och han sa att det kändes som om han blandade cement och hade ut det. Det var lite kul faktiskt. Han var iallafall duktig på det. Och fomen blev helt propp full. Snacka om att vi är bra på att vara perfekta. Super skönt ju. Sedan så var det bara att plocka ner allt i diskhon för mamma sa att hon kunde vara snäll och diska. Men nu ska jag nog börja läsa lite bok. Måste ju orka gå upp imorgon med^^ Hoppas att ni har haft en bra kväll. Det har iallafall jag haft=)

Jag har hittat smultron blommor, så det blir att gå och kolla lite senare i sommar om det har kommit upp några små sötta smultron. Och gå bort till elsa och alva med dom^^
/Andrea Grönqvist

Natten tillbringad hos älsklingen

Natten/kvällen spenderade jag med älsklingen igår. Vi körde lite jord så att älsklingen kan få sin garaginfart klar någon gång( svin tråkigt men vad gör man inte för sin älskling) Låg och prata och såg på film. Sen somnade båda som två små stockar. Men jag kan säga att jag sover så mycket bättre hos älsklingen än hemma. Eller man kanske ska säga att jag sover så mycket bättre med älsklingen än själv. Nu sitter jag iallafall hemma och har ätit en super god frukost. Och nu ska jag göra mig iordning lite. Men jag orkar defenitift inte slänga på mig massor av kladd i ansiktet. Så det skiter jag i. Blir skola hela dagen och sedan ner en sväng till gymet( kan behövas efter all mat i helgen) och sedan så ska jag hem( med älsklingen förhoppningsviss) och laga pannkakor till min sjuka mamma och till lille bror. Så jag har hela dagen planerad kan man ju säga. Ska bara samla lite ork till att gå ner till gymmet efter skolan. Är svin trött. Men det blir att sova tidigt ikväll. Annnars kommer jag somna på mitt nationella som jag har imorgon bitti i två timmar=( Inte kul. Men nu måste jag fixa mig^^

MIn älskade hängmatta^^
/Andrea Grönqvist

Bilder från stallet





/Andrea Grönqvist

Hemma från stallet!

Har varit hemma en stund nu från stallet och jag kan säga att det gick åt helvete att rida. Tingeling slänger med huvudet som ett as och bara dummar sig. Men jag tror att hon har ont i sina tänder och att det är därför hon slänger med huvudet. Men det är ju inte mitt ansvar att säga till Ullrika att hon ska åka upp och kolla hennes tänder. Samma sak gäller Tingelings hovar jag tycker inte att det är mitt ansvar att säga att det var sju veckor sedan och att hon troligtvis ehövs sko både fram och bak eftersom henne hovar har sprukit så fullt. Men vi red ut en sväng och det är obhagligt när hon slänger med huvudet/tar betet för mig! Inte kul alls. Och så lever hon bara fan, så nu ett tag blir det bara tufft markarbete! Men nu ligger jag hemma på gräsmattan och har ätit lite paj. Mumms säger jag bara. Men det är tråkigt att sola själv=(

/Andrea Grönqvist

Snigelbullar

Ingredienser deg:
2 1/2 dl mjölk
20 g jäst
80 g smör
1 dl socker
1 nypa salt
saft från en halv citron
ca 7- 8 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:
6 dl (ca 300 g) fint hackade valnötter (eller andra favoritnötter)
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
kanel
kardemumma
smör
grädde

Gör så här: Smula ner jästen i en degbunke, värm mjölken tillsammans med smöret till fingervärme. Häll mjölkblandningen över jästen. Blanda. Rör i övriga ingredienser (du får känna av lite vad som blir lagom med mjölet). Låt degen jäsa till dubbel storlek. Mixa nötterna fint och rör ihop dem med socker, kanel och kardemumma (efter smak). Kavla ut degen till en rektangel, bred på smör och fördela nötblandningen över. Rulla ihop (som en rulltårta) och skär i 1 1/2 cm breda "rulltårtsbitar" som du lägger ut ganska tätt i en smord långpanna. Pensla med grädde. Grädda i ca 25 minuter (tills de fått fin färg). I orginalreceptet ska de bara jäsas en gång men jag har testat att jäsa dem även efter "utläggningen" i långpannan och det blir bra det också.


Påväg mot stallet

Nu ska mamma och jag slänga på oss lite häst kläder och sedan så ska vi driva ut till stallet. Kommer att bli kul men jag är fortfarande lite seg. Men jag somnade ju ändå rätt så tidigt igår. Men japp nu är det väl bara att skynda på lite så att man kommer hem och kan duscha( äta taco paj) och sedan lägga mig i solen och sola lite. Vad ska ni hitta på idag?

Pappas golfklubbor^^
/Andrea Grönqvist

Saknar min älskling!


Saknar min älskling så himla mycket jag vill inget annat än att han ska komma hem hit och lägga sig under täcket och mysa med mig. Jag menar han är så himla underbar hela tiden. Han är den bästa man någonsin kan få som pojkvän. Han är alltid lika snäll och ställer alltid upp. Han hjälper mig alltid och han lyssnar alltid på mig. Han är inte som alla andra. Han har något speciellt som jag aldrig kommer att hitta hos någon annan människa. Jag kan fortfarande inte förstå vad det är men jag vet att det är något som gör honom så speciellt att alla sekunder utan honom gör ont i kroppen. Han är inte någon jag älskar längre utan han har blivit en del utav mig. Jag skulle inte kunna leva utan honom, inte ens en dag. Jag hoppas att han har det bra ute i Martins stuga och att de tar det försiktigt och så kan man ju alltid hoppas att han kommer hem skapligt imorgon så att vi hinner att ses ett tag. Längtar så sjukt mycket tills vi flyttar hemifrån, jag vill bara kunna krypa ner i sängen med honom när man har gjort allt man behöver. Se på en film och bara ta det lugnt. Och det bästa är att man får göra allt tillsammans. Även sådant som inte är så roligt sådant som att handla och städa kan nog bli riktigt kul med älsklingen. Att alltid äta kvällsmat tillsammans och fixa och trixa. Åhhhhh vad jag längtar. Älskar dig Marcus Skogh!!!!!!<3<3<3<3<3<3<3

/Andrea Grönqvist


Konfirmation!

Nu är konfirmations firandet över för brosan. Skönt att ha det avklarat och jag kommer att somna snor tidigt idag har ingen ork i kroppen över huvud taget=( Men det var ändå rätt så okej att gå till kyrkan även fast det var tråkigt. Tur att älsklingen var med och höll mig sällskap. Sedan hem och äta mat( massor av pajer, och jag åt en hel del så nu rullar jag fram kan jag ju säga) och sedan efterrätt. Som jag avståg ifrån. Men det är så himla frästande. Men jag ska klara det här nu. Lite lek och bus men jag satt mest still eftersom jag är så sjukt trött. Och eftersom älsklingen inte är hemma idag så ska jag sova riktigt tidigt har jag bestämmt mig för eller iallafall bara ta det lugnt och ligga och kolla på film. Men jag saknar honom redan massor. Och jag hoppas verkligen inte att jorden går under som dom säger idag. Vill inte dö utan min älskling. Men det är ju ungefär en timme kvar och så får vi se. Men jag hoppas hoppas verkligen inte att det händer. Vet att jag är löjlig men tycker det är obehagligt när dom pratar och säger sådanadära saker. Känner inte ni så?
Här kommer iallafall lite bilder från idag:









Mer bilder får ni någon annan dag^^
/Andrea Grönqvist

Orange

Är super nöjd med den kan den bli bättre eller? Nej inte precis. Den passar perfekt!!!


/Andrea Grönqvist

Bio mys

Det var jätte mysigt att vara på bio igår kväll. Mys mys med älsklingen skadar aldrig. Men vi skulle ha tagit älsklingens bil eftersom han äntligen hade fått sina fälgar med det blev inte riktigt så eftersom när vi kom ner till garaget och skulle bytta däck så hittade inte älsklingen fälgkorset. Så han blev lite putt och om vi säger såhär så vill jag inte se min älskling putt för han var rätt iriterad. Men jag förstår honom. Men det slutade med att älsklingen och jag hämtade mammas bil. Och på något sätt så kändes det rätt så bra att ta mammas bil för annars hade vi nog inte hunnit in. Men när vi kom in till stan så blev det att parkera bilen i garaget bagen och sedan gå till Hakepi och käka. Tog varsin kebabtallrik som vi slängde i oss lite snabbt och sedan så satt vi oss i biosalongen. Har tänkt på en sak att 2½timme är lite för mycket att sitta i en biostol. Får så jävla ont i kroppen. Men alla special funktioner var så jävla fräna och sedan så kan jag lugnt rekomendera att se den i 3D. Den var så jävla frän fast man fick lite ont i ögonen när man skulle läsa texten för den kändes som om den var mitt i rummet och svävade omkring någon stans^^ Men annars var filmen bra. Ett minus ( utan att avslöja för mycket av filmen) är att inte Will och Ms Swan( Ms Turner) inte är med. Ett minus. Men jag hoppas att det kommer en till film för dom är så sjukt bra.

/Andrea Grönqvist

Det är inte rättvist!

Jag vet att livet inte är rättvist. Några har pengar och andra inte. Andra föräldrar ställer mer krav än andra. Men något jag har kommit underfund med är att jag har världens bästa föräldrar. Visst dom ger mig inte mer pengar bara för att jag vill ha något och dom tjatar ganska mycket på mig. Men det tillhör väl en förälders jobb antar jag. Man måste ju ha något att se fram imot när man skaffar barn. Nej nu skojar jag^^  Jag tror att det är underbart att ha barn. Men jag tycker ändå att mamma och pappa gör rätt i att inte skämma bort än för mycket och ställa krav på att man ska hjälpa till hemma. Och nu såhär i efterhand så känns det ändå rätt så bra. Visst jag är mitt i ett helvete där penarna aldrig räcker till och där det känns som om jag har hela ansvaret för huset. Men jag kan förstå mamma och pappa dom jobbar inte för att kunna ge mig vad jag vill ha utan för att kunna pension spara och ge mig mat. Kan tycka att det  duger alldeles utmärkt. Jag menar dom betalar saker som man inte ser( tänker på). Dom betalar ju all mat och sedan så allt vatten som man gör av med. All el som man använder osv. Sådana saker som inte kommer vara roligt att lägga pengar på sedan. Men som är ett måste tyvärr. Menar dom betalar ju allt som ingår i födelsedags firande( mat och fika till hela släkten.) det kan inte vara billigt. Så jag kommer nog att tacka mamma och pappa som har lärt mig att prioritera när det gäller allt handlande. Att välja det man helst vill ha. Och det som känns bäst är att spara till något och när man äntligen kan köpa det. Typ min kamera. Super skönt!!!! Och har lärt mig att städa och har accepterat att det är äckligt att städa toan men det funkar. Så jag känner att jag klarar att flytta hemifrån faktiskt. Visst det finns väl sådant som man helst inte gör men det funkar helt okej( typ som att tvätta^^) Men va fan ju fortare jag kommer ut ur det här huset ju mindre får jag att göra^^ Men glöm inte bort mamma och pappa att jag är jävligt tacksam för att ni har uppfostrat mig som ni har gjort^^
/Andrea Grönqvist

Om jag får sommarjobb!

Om jag får sommar jobb i sommar eller lite pengar kvar från födelsedagen så ska jag beställa dessa skönheter! Jag vill verkligen ha dom de är ju helt underbara och det skulle inte sitta fel om man fick någon i födelsedags present, eller om den bara råkade att ligga bland mina presenter^^ Så snälla lilla fe jag har storlek S/M^^ Både två klänningarna kommer från Nelly.com

380:-

499:-
/Andrea Grönqvist

Student bröd!

Ingredienser:

25 g jäst
5 dl mjölk
8 dl specialvetemjöl
1 1/2 msk olivolja
1/2 tsk salt

Garnering:

olivolja
flingsalt
solrosfrön


Gör så här: Värm mjölken till fingervarmt. Lös upp jästen i lite av mjölken och tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i ca 10 minuter. Degen skall vara ganska lös. Lägg degen på en bakpappersklädd plåt och låt den jäsa i ca 30 minuter under en bakduk. Droppa på lite olivolja och strö på flingsalt och solrosfrön. Grädda i ca 25 minuter i 200 grader. Låt svalna på galler och skär i rutor.


Havre Limpa

Ingredienser 2 limpor:

6 dl mjölk
1/2 dl olja
2 msk sirap
25 g jäst
2 tsk salt
5 dl havregryn
1 liter vetemjöl

Gör så här: Värm mjölk, olja och sirap till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och rör ut den med degvätskan (mjölk, olja, sirap). Blanda i salt, havregryn och mjöl (spar lite av mjölet till utbaket). Arbeta degen smidig. Jäs under bakduk i ca 1 timme. Knåda degen och dela den i två delar, forma varje del till en avlång limpa som du placerar i varsin brödform, ca 1 1/2 liter. Jäs i ytterligare 1/2 timme under bakduk. Pensla varje limpa med vatten och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.


Frukost *2

Nu sitter jag vid köksbordet och väntar på att jag ska gå ner till gymmet. Har fått i mig en väldigt bra frukost idag iallafall. För först vaknade jag vid sex och då gick jag upp och åt flingor med mjölk. Och nu när jag vaknade en andra gång så åt jag två knäckebröd. Men det är ju fredag och då får man unna sig saker. Eller vad säger ni?^^ Ska iallafall ner och träna nu med Anna och jag känner mig lite piggare sen igår. Skönt att få sova ut kan jag ju säga^^ Men nu ska jag klä på mig mina kläder och gå ner till gymmet. Det ser ut att bli soligt idag så jag skiter i jacka tror jag. Slänger ner en kofta i väskan om det skulle bli kallt. Men ni får ha det så bra idag. Och hoppas att ni solar mycket efter skolan, själv ska man ju inte till stan med älsklingen och se på bio^^

Världens godaste flingor, rekomenderar dom starkt^^
/Andrea Grönqvist

Dålig dag!

Om vi säger såhär att idag har inte varit någon bra dag överhuvud taget. Har varit allmänt tjurig och ledsen. Har gråtit massor men jag har ingen aning om varför eftersom jag inte ens är ledsen över något. Men jag hoppas att älsklingen förstår mig, alla har väl dåliga dagar ibland? Men nu ska jag krypa ner och läsa bok och det blir att sova tidigt idag. Och imorgon så kommer jag att utnyttja min sovmorgon och sova till nio minst. Äta frukost och sedan åka ner till gymmet. Skönt. Men nu ska jag fixa iordning mig och gå till sängs^^
Hoppas att ni har haft en bättre dag än vad jag har haft idag!!!


Hahaha bild på mig idag^^
/Andrea Grönqvist

Bok tips!

Jag har nu läst ut min bok på 566 sidor och jag tänkte skriva lite om den. Den handlar om Journalisten Blomkvist och hur han hamnar i en mord utredning som hände för 40 år sedan. Han stöter på många nya vänner men det uppkommer även fiender. Orkar ni inte läsa  boken tycker jag defenitift att ni ska se filmen Män som hatar kvinnor!

Världens bästa skådespelerska om ni frågar mig
/Andrea Grönqvist

Hem kommen!

SÅ jävla skönt att vara hemma igen^^ Orkar inte mer matte nu alls den är mig ändå upp i halsen jag dör. Nej så får man inte säga men det var lite smått jobbigt att gå till skolan idag men jag han med rätt så mycket innan jag åkte till skolan idag.
- Städa toa
-Plocka upp i huset
- Damsuga( förutom toan, har gjort det nu)
-se klart på sista filmen
-Göra mig iordning
-Äta både frukost och lunch
-Släppa ut morfars små hundar

Så idag tycker jag att jag har varit effektiv. Men nu ska jag skicka in en halv färdig labb eftersom Granberg opereras idag och skulle ha skickat in den. Och hon har självklart inte gjort det. Så nu är Andrea lite smått tjurig. Men det får la funka. Så nu ska jag slänga in en till tvätt maskin, gå på toa och sedan blir det att sätta sig på alltan och bara ta det lungt. Och självklart läsa i ``män som hatar kvinnor´´ As bra bok!

Såhär såg jag ut idag^^
/Andrea Grönqvist

Städat klart!

Okej jag kan lika gärna flytta hemifrån och jag kommer att få mindre att göra. Men men vad gör man inte för att hjälpa mamma. Men nu är jag iallafall klar med nästan hela huset. Är brosans rum kvar och det får han görasjälv, att diska och sedan tvättstugan så man har fortfarande lite kvar men det ska man nog hinna med^^ Men nu tänkte jag bara sätta mig och kolla på film. Är lite trött. Men det ska nog gå bra eller vad tror ni^^

Vacker bild som brosan tog på mig härom dagen^^ Vacker i alla vinklar håller ni inte med?
/Andrea Grönqvist

Uppe tidigt!

Nu har jag gått upp tidigt och ska börja att städa hela huset. Jippi eller inte. Men känner att det är skönare att få det gjort så kan man träffa älsklingen efter skolan och man behöver inte stressa. Skönt! Men nu ska jag börja för det är väol en hel del att göra;) Hoppas att ni har en bättre morgon än vad jag har!

/Andrea Grönqvist

Nationella matte!

Tror ändå att det funkade rätt så bra eftersom det kändes bra. Sedan har man väl som alltid lite slarv fel och sådant där men det måste ha gott bra och jag hoppas att jag klarar ett vg. Men det tror jag nog för det kändes lättare än vad det skulle ha gjort. Men det är ju då det brukar ha gått dåligt men det tror vi inte på. Men nu ska mamma och jag åka ut till stallet och ta hand om dom små stona. Så vi får väl se när jag kommer hem. Antar att det blir lite senare men det gör ju inte så mycket eftersom jag har sovmorgon till ett imorgon. Och den ska jag verkligen ta vara på kan jag ju säga. Och sova länge. Eller så går jag upp och städar. Har inte riktigt bestämmt mig än men det får jag göra ikväll!! Tjo så länge och hoppas att ni har en bra kväll^^

Detta skulle ju inte sitta helt fel på lördag kväll^^
/Andrea Grönqvist

Nationella matte!

Tror ändå att det funkade rätt så bra eftersom det kändes bra. Sedan har man väl som alltid lite slarv fel och sådant där men det måste ha gott bra och jag hoppas att jag klarar ett vg. Men det tror jag nog för det kändes lättare än vad det skulle ha gjort. Men det är ju då det brukar ha gått dåligt men det tror vi inte på. Men nu ska mamma och jag åka ut till stallet och ta hand om dom små stona. Så vi får väl se när jag kommer hem. Antar att det blir lite senare men det gör ju inte så mycket eftersom jag har sovmorgon till ett imorgon. Och den ska jag verkligen ta vara på kan jag ju säga. Och sova länge. Eller så går jag upp och städar. Har inte riktigt bestämmt mig än men det får jag göra ikväll!! Tjo så länge och hoppas att ni har en bra kväll^^

Detta skulle ju inte sitta helt fel på lördag kväll^^
/Andrea Grönqvist

Blev visst en lite sovmorgon!

Eller en försovning kanske man kan säga. Eller vad säger du älskling^^ Vi hade tänkt att vi skulle gå upp vid halv åtta så att älsklingen kom upp till vårdcentralen så han kan kolla sin hals. Han har massor av utslag som jag inte tycker om. Eftersom älsklingen har så ont av dem. Det tycker jag inte om alls. Men jag rokade att trycka av alarmet. Inte mitt fel ju jag vill ju bara ligga kvar en stund med älsklingen. Så himla mysigt säger jag bara. Och sedan så råkade jag somna om och älsklingen hade väl inte ens att vakna när klockan ringde. Hahaha. Älsklingen är så sött eftersom han aldrig vaknar när mitt alarm ringer. Jag vaknar som ett pling( men idag så somnade jag om Oppsi) Medens älsklingen måste man hoppa på för att han ska vakna. Men det är väl tur att man är olika. Men det blev att äta en god frukost. Banan med flingor och mjölk. Och sedan körde älsklingen ner mig till gymmet. Hade ingen lust att träna idag eftersom jag var så jävla trött efter natten. Vi gick väl och la oss vid tolv typ. Eftersom vi satt på Pirates of the Carribean så sent. Han dock inte att se klart hela så jag måste se klart den någon dag. Och imorgon så måste jag se 3:an eftersom att älsklingen och jag har bokat biljetter till fyran på fredag. Kommer att bli svin kul. Alltid lika mysigt att gå på bio med älsklingen ju^^ Men träningen gick super även fast jag var lite trött i början^^

Trött tjej med ringar under ögonen^^
/Andrea Grönqvist

Kikärts bröd!

Ingredienser:

25 g jäst
5 dl vatten
kikärtor på burk, ca 400 g netto, mixade/mosade
1 msk salt
2 krm fänkål, mald
1/2 dl sirap
1/2 dl flytande margarin
ca 6 dl grahamsmjöl
ca 7 dl vetemjöl

Gör så här: Smula jästen i en bunke, värm vattnet till fingervarmt och häll det sedan över jästen så att den löser sig. Mixa kikärtorna släta och blanda sedan ner det i bunken tillsammans med övriga ingredienser. Häll i så mycket mjöl att degen blir "okladdig". Knåda degen med maskin eller med musklerna en stund. Jäs i ca 1 timme under bakduk. Forma till ca 20 bröd som du lägger på bakplåtsklädda plåter, jäs under bakduk i ytterligare ca 30 minuter. Pensla med filmjölk och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter i 225 grader.


Lyckad bröllopsdag mamma!

Okej jag kan inte tycka att mammas och pappas bröllopsdag har blivit så lyckad men det är ju bara jag^^ Men pappa är på golfbanan. Och deras romantiska middag slutade med att mamma och jag köpte kebab. Inte mig imot men jag tycker lite synd om mamma.
Men jag åker iallafall till älsklingen lite senare och så sover jag där inatt. Skönt. Hoppas att vi kan se på Pirates of the Carribean 2. Man kan ju alltid hoppas^^ Men nu ska jag fortsätta att pyssla lite. Menar man kan ju inte bara sitta still^^
Men såhär blev min bild till framsidan av min kaleder. Mycket nöjd med den måste jag säga^^

/Andrea Grönqvist


Åhhhh vad jag blev nöjd!

Hade tröttnat på den gamla färgen här i bloggen. Så nu kör vi på den här ett tag tills jag har tagit ett bra kort på mig själv^^ Vad tycker ni?

/Andrea Grönqvist


Mitt nya fynd!

En alldeles nödvändig sak kan jag ju säga!!! En nya kalender eftersom min andra kommer att gå ut så snart blir det att använda den nya. Och som varje gång så lovar jag mig själv att skriva väldigt noga i den. Så nu kanske man ska göra det med^^

Den kommer att bli svin bra^^
/Andrea Grönqvist

Blöt+ en god lunch^^

Om vi säger såhär att när jag kom hem från skolan och ett litet ärende som ni för se sen, så var jag genom blöt. Det spö regnade som fan. Inte alls kul. Men när jag kom hem så tog jag och käkade lite lunch( eller mellan mål eller vad man ska säga) det var iallafall svin gott och just nu kommer jag att behöva rulla ur soffan. Men idag ska jag inte göra så mycket bara ta det lugnt tror jag. Hoppas att jag lyckas med det. Men jag tänkte hinna damsuga mitt rum ordentligt så att det inte blir så jobbigt på torsdag. Kanske ska man damma lite med. Länge sedan jag gjode det^^ Vad ska ni hitta på idag då?

Säger bara att jag är jätte mätt och det var så jävla gott^^ En dubbelmacka med pålägg, ett äpple och en skorpa^^ Mumms!
/Andrea Grönqvist

Tagga

Nu ligger jag i sängen igen som varje morgon. Har fått i mig lite frukost. Och funderar på att klä på mig och gå till skolan. Hade hemskt gärna sluppit men men. Jag ska iallafall träna på våran håltime idag, så det blir att ta en macka när man kommer hem. Bra va? Duktig jag är som äter. Så idag har vi bara lektioner med Emma. Får se om jag hyper ventelerar eller inte^^ Men ibland undrar man hur hon tänker. Men idag slutar jag tidigt och ska städa mitt rum riktigt noga eftersom släkten kommer i helgen och tjejerna nästa fredag:) Hur ser eran helg ut? Och dagen vad hade ni tänkt att hitta på då? Men nu måste jag skynda mig^^

Idag känner jag inte för att dra till mig så mycket uppmärksamhet så det blir ett par vanliga jeans bara^^
/Andrea Grönqvist

Ska sätta mig och glo på film!

Nu har jag fixat med lite smått och gott under hela eftermiddagen/kvällen. Efter skolan så gick jag ner till gymmet och tränade en timme, skönt att ha det avklarat ju^^ Sedan så åkte jag hem och åt mat men pappa och Filip. Mycket trevligt att hinna se dom lite gran och sedan så följde jag med pappsen ner och handlade eftersom älsklingen skruvad bil. Har hunnit göra stöd stolpar till svenskan och skrivit klart kemifrågorna. Och sedan har jag suttit och pysslat med lite tidsinställda inlägg som kommer upp så småning om^^ Funderar även om jag ska bytta header snart men jag måste ta lite kort som jag blir nöjd med först så det får vi se när det kommer upp en sådan^^ Men nu ska jag sätta mig och kolla på film tror jag. Känner inte att jag orkar att göra något mer idag^^ Vad har ni haft för er idag? Har ni haft kul?

Och nu sitter jag och taggar för jag ska ut till Tingeling på onsdag, skänk mig styrka!!
/Andrea Grönqvist

Korv bröd!

Ingredienser till grovt korvbröd (sen kan du ju bland som du själv tycker med olika mjölsorter och hitta din egen favorit):

50 g jäst
5 dl mjölk
1 msk flytande honung
1/2 dl olja
2 tsk salt
4 dl grahamsmjöl
1 dl linfrö
1/2 dl rågkross
2 dl rågsikt
ca 6 dl vetemjöl

Gör så här: Smula jästen i en degbunke, värm mjölken till fingervarmt och häll den sedan över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Häll i övriga ingredienser och bearbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 40 - 60 minuter. Forma till korvbröd och lägg på en plåt och jäs i ytterligare 30 minuter. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter


Gå till skolan!

Nu ska jag hasa mig till skolan hade jag tänkt. Men det blir att ta en slappis dag idag så jag har mjukisbyxor och en t-shirt på mig. Jag orkar verkligen inte göra något med mig själv idag. Men ni kanske fattar varför med. Det är ju måndag, ingen speciell dag alls. Men nu måste jag nog skynda mig om jag ska komma i tid till engelskan. Uppdaterar när jag kommer hem senare i eftermiddag/ kväll^^ Hoppas att alla har en bra dag iallafall!

Vilken fin bild^^
/Andrea Grönqvist


Trött!

Jag är sjukt trött just nu och jag vill inget annat än att bara åka hem till älsklingen och krypa ner i hans säng bredvid honom. Saknar honom sjukt mkt. Hoppas att vi hinner ses ikväll. Nu ska jag krypa ner i sängen igen och sova^^
/Andrea Grönqvist

Ett inlägg ändå^^

Är svin stolt över mig själv det går ju as bra att köra^^ Startade i baken idag och pappa tyckte att det gick svin bra. Åkte inte bakåt eller hoppade iväg utan det gick lugnt och fint iväg, och mina inbromsningar är suveräna. Längtar som fan tills man får åka ut och köra på riktig väg( menar det är ju bara andra gången som jag övningskör^^) Men nu ska jag plocka upp i mitt rum för det ser förjävligt ut. Men älsklingen verkar inte vilja prata med mig!

Ska MAN INVIGA DOM?
/aNDREA gRÖNQVIST

Slapp dag!

Idag har jag inte gjort speciellt mycket. Älsklingen och jag har tagit det väldigt lugnt och det har nästan gått mer bakåt än framåt. Men det är sådana dagar som söndagar är till för. Men mensvärken är hög och jag har tröst ätit. Mycket bra tycker jag. Så det känns bra imagen igen. Somnade iallafall i garaget när älsklingen meckade bil. Och han skrattade åt mig för att jag dreglade. Fatta vad han är taskig. Jag menar det är ju inte mitt fel att jag är trött eftersom jag inte har sovit så mycket inatt. Somnade väl runt fyra eller något. Kul kul^^ Men har bara varit med älsklingen idag. Även hunnit hjälpa mamma med älsklingens hjälp^^ Tack. Vi har målat en gång i förådet. Tyckte det var snällt eftersom mamma var så bakis. Ingen ridning idag men vi va iallafall ute och kollade till alla hästar. Sedan hem. Och som ni redan vet så har jag tröst ätit fruktsallad och en skorpa. Och när pappa har ätit upp så blir det att övningsköra. Och sedan så ska jag sova. Är as trött. Men jag måste hinna:
-Plocka upp i mitt rum
-Skriva det jag inte kan i skolan
- Packa tränings väskan
Och det värsta av allt är att jag inte kommer att få sova med min underbara älskling( som förövrigt inte svarar i telefon, är du arg på mig?) Men jag orkar inte blogga mer idag men vi hörs imorgon.

/Andrea Grönqvist

Helt okej frukost!


Bakade scones till älsklingen i morse så att han hade något att äta eftersom vi bara hade mörkt bröd. Så jag var ju tvungen att smaka ju!

Säger bara mumms!
/Andrea Grönqvist

Hade ni rätt!

Var det någon som gissade fel på vad jag gjorde hela kvällen igår. Nej jag tänkte väl det^^ Det var ju inte så svårt att lista ut. Men nu har jag bakat lite till min födelsedag och jag behöver inte känna mig lika stressad över det. Himla skönt. Har bara hästskor att göra men de skulle mamma hjälpa mig med och så ska jag göra chokladbollar lördagen då gästerna kommer . Och mormor är så gullig så hon ska göra hallongrottor och kanelbullar till min födelsedag. Så jag kommer att ha ``sju sorters kakor som man säger´´
- Bullar( räknas inte in till de sju vet inte varför men det är ett grundlägande fika bröd)
-socker plättar'
-cookies
-chokladbröd
-chokladbollar
-hallongrottor
-hästskor
-Banankaka

Det låter väl bra? Men så här blev iallafall resultaten från igår^^




/Andrea Grönqvist

Gissa vad jag har gjort idag?

Haha det är stört jag har typ inte hunnit med något idag känns det som. Och jag har inte ens kollat åt mattebokens håll idag. Jag som hade tänkt att jag skulle plugga as mycket matte i helgen. Men skit samma. Jag orkar bara inte. Vill ha frihet. Kan ni gissa vad jag gjorde i stället? Ni kommer att få en bild som ledtråd såklart. Me nu ligger jag och väntar på att älsklingen ska komma hem. Men det kan nog ta en tid för han viste inte när han skulle komma hem. Så det är bara att pressa ögonen nu. Måste ju orka vara vaken tills älsklingen kommer hit ju. Vill inte sova själv. Så jag ska fixa några små saker och sedan så slår jag på en film så kanske jag är vaken^^

Min ledtråd visst är den svår att lista ut^^
/Andrea Grönqvist

Fruktsallad!

Nu kryper jag ner i soffan under filten med en skol fruktsallad och min bok. Mycket mysigt. Och så väntar jag ju självklart på min underbara älskling^^

Mycket gott kan jag ju säga!
/Andrea Grönqvist

Blåsor!

Nu har älsklingen mer blåsor att spräka på mina fötter eftersom jag fick ett idiot ryck och sprang runt golfbanan. Skönt. Så här ser jag iallafall ut nu. Ska hoppa in i duschen och sedan ska jag göra iordning lite fruktsallad^^

/Andrea Grlnqvist

Övningskört!

Inte ett ända käring stopp. Är så himla nöjd över mig själv( förlåt men det är inte lätt att köra bil tycker jag) Men det är så jävla kul. Det måste ni ju hålla med mig om. Men nu drar jag igång och övningskör på riktigt. KOmmer att bli kul och pappa var as bra att köra med. Jätte lugn och han tog allt så sakta så att man fattade. Det här kommer att gå svin bra. Åhhhh vill ut och köra igen ju. Tur att vi ska åka ut imorgon och köra. Kul kul!!!!


/Andrea Grönqvist

Skura och tvätta!

Jag blir galen på mamma. Hon har rivit ut hela vårat föråd för hon kom på att hom ville göra om där inne och måla om och organisera upp det lite. Så hon började att riva ut allt. Men så kom hon på i veckan att vi ska ha främande nästa helg så jag har varit snäll och hjälpt henne att skruppa och tvätta alla väggar och tak där inne. Tycker att jag är en fantastisk dotter eller vad säger ni. Ofrar hela mig för att mamma ska hinna klart ju. Men måla får hon göra själv för jag vet hur värdelös jag är på det. Och det kommer mer färg på mig än vad det gör på väggarna. Det är inte kul. Och har ingen lust att bli helt vit.

Såhär färgglad skulle jag se ut!
/Andrea Grönqvist

Yellow!

Idag har mamma, mormor, jag, Marcus och Filip varit en sväng nere i falerum. Hittat konfirmations kläder till Filip som är nästa lördag tror jag. Gick svin bra hittade även ett par svin snygga skor till honom som passade as bra till hans kläder. Duktigt gjort av mig. Och älsklingen hittade ett par kostym skor eller vad de nu heter. Kan ni vad det heter? typ lack skor eller något sådant. Sedan så har jag ju självklart hittat något med. Kan ni gissa vad det är. Som rubriken kanske avslöjar så är det gult iallafall. Det är såklart ett par gula convers som jag har letat efter svin länge. Tur att man hade pengar till det idag när man äntligen hittade det. Så himla nice. Dock hittade jag inga kläder men det är ju sådant som händer. Sedan blev det en halv pizza från Oacen till lunch. Mycket gott. Tack mormor som bjöd på mat!!!!


/Andrea Grönqvist

Italiensk laxsallad med hollandaisesås

4 Portioner

Sallad
200g Gravad lax
200g blandad Sallad, gärna machetsallat och ruccola
1 kruka Basilika, bladen
0,5 ask Ärtskott
1 dl Sockerärtor, strimlade
1 dl Soltorkade tomater, strimlade
2 dl Pärltomater, delade
2 Salladslökar, ansade och strimlade
Flingsalt och nymalen Svartpeppar

Surdegsbrödkrutonger

3 skivor Surdegsbröd, skurna i 2×2 cm stora tärningar
3 msk Olivolja
Flingsalt och nymalen Svartpeppar

Hollandaisesås

3 Äggulor
250-300g Smör, smält, skirat och varmt
1 Citron, saften
1 nypa Socker
Salt och nymalen Vitpeppar

Gör så här

Sallad och krutonger: Arrangera salladen på ett vackert fat. Lägg brödkrutongerna på en bakplåtspapperklädd plåt och ringla över olivolja, salt och peppar. Rosta tills gyllenbruna i ugnen på 200 grader (varmluft), ca 5-10 minuter. Toppa salladen med krutonger och servera med hollandaisesås.

Hollandaisesås: Vispa äggulorna fluffiga över vattenbad. I en tunn stråle, tillsätt smöret och vispa hela tiden ordentligt så att såsen inte skär sig. Smaka av med citronsaft, socker, salt och vitpeppar.



Izza prat!

Nu ligger jag hemma i älsklingens säng. Skönt har världens magknip+ mensvärk. Så tänkte bo sätta mig i den här sängen ett tag nu och inte resa mig ur den( magknipen kan nog komma från de 4hg naturgodis jag åt när vi åkte omkring i bilen^^) Men kvällen med Izza har varit helt fantastisk. Kul att träffa henne igen och prata lite skit, och vad som har hänt under halvåret vi inte har träffats. Men tog bussen hem vid halv 10 typ. Men vi han med att hitta en bikini till mig( visar den imorgon) Sedan hem till Izza så att hon kunde fixa sig, åka till Maxi och köpa massor av godis( köpte älsklingens favoriter till honom för att vara snäll eftersom de bara finns på Maxi^^) Sedan åkte vi och käkade kebab i bröd och massor av pommes. Så man kan säga att idag kan man inte klaga på att jag har ätit lite. Sedan har vi sutit där och pratat i två timmar om typ allt mellan himel och jord. Skönt. Sedan bussen hem och så åkte vi bil med älsklingens kompisar. Kul att åka bil men jag flyger som en lite docka när grabbarna sladdar. Men men jag går ju inte sönder. Men nu ska jag Znarka i älsklingens öra och dregla på alla hans kuddar^^

Rusan jobbar som ett svin!!!!( i onsdags)
/Andrea Grönqvist

5 centimeter borta!

Okej jag är över lycklig nu. Jag skrev ju för några månader sedan att jag hade förlorat 3cm som omkrets på magen( på bullen eller hur man nu ska förklara( bebis magen)). Men nu är det 5 centimeter som har kommit bort. Så himla himla underbart. Älskart älskart!!!!! Dock är det lite dåliga bilder med det skiter vi i. Här får ni mina bevis^^

Titta snart är det borta sex centimeter.

Man kan ju säga att det syns lite skillnad på magen^^
/Andrea Grönqvist

Ser ut såhär idag!


/Andrea Grönqvist

Choklad är kvinnans bästa vän!

Jag har kommit fram till att jag har svikit min bästa vän=( Jag ber om förlåtelse. Jag har inte ätit choklad på hur länge som helst. Jag känner mig hemsk. Hur kan jag göra något sådan mot mig själv och chokladen. Menar det är ju det bästa som finns att äta choklad när man har mensvärk, eller när man sitter och pluggar. Eller när man bara är ledsen. Det funkar liksom hela tiden. Eller vad säger ni tjejer. Måste bara stå ut ungefär ett halvår till så får jag äta det igen. Jippi. Men choklad är liksom perfekta godiset^^

Titta precis alla tycker om choklad ju^^

/Andrea Grönqvist


Lek i stallet

Man har en stor tendens till att alltid bli barnvakt i stallet men det gör inte så mycket men man blir lagom skitig när man är med Ellen. För jag menar hon skvätter lera och sand överallt när hon leker^^ Här kommer iallafall lite bilder sedan i onsdags. ( Inlägget är tidsinställt och förhoppningsviss så sitter jag påväg in till stan och ska möta Izza^^)





'

/Andrea Grönqvist

Fredag den 13!

Idag är det fredag den 13. Men jag har överlevt såhär länge. Men jag ska väl inte säga något än för jag ska ju åka buss in till Izza sen så det kan ju bli spänande^^ Eller vad tror ni. Men träningen gick svin bra idag med Anna. Dock så han jag inte äta någon lunch för vi tränade lite längre idag. Så har inte hunnit äta någon lunch idag. Inte bra inte bra. Fy på mig kan jag ju säga. Men det är ju inte mitt fel ju. Men jag ska in och äta mat med Izza sen hoppas jag( om hon har pengar) och sedan åt jag faktiskt en stor frukost och det klarar jag mig nog på. Men när vi slutar så sätter jag mig på bussen och åker in till stan. Kommer att bli svin kul och jag hoppas att jag hittar en ny bikini för jag är verkligen i stort behov av en ny. Den andra är ju liksom föra årets. Hahaha. Men nu ska jag fortsätta att lyssna på våran svenska läraren!!

Detta kommer att vara jag idag. Det förvånar mig inte säger jag bara^^
/Andrea Grönqvist

Tröttis tjej är uppe!

Okej jag är en liten tröttis tjej tror jag^^ Sover typ 12 timmar om det är möjligt om inte mer. Hatar att ställa klockan och det är självmord att gå upp tidigt på en helg. Älskar att sova. Det är något som älsklingen är medveten om^^ Det är ju inte mitt fel att jag somnar tidigt för att jag är trött ju (börjar att bli bättre) Men nu ska jag inte göra ett skit utan bara ta det lugnt och sedan blir det att träna med Anna. Jag kommer dö säger jag bara. Hon kör alltid dlut på en och det är himla skönt efteråt. Men vi får se hur det går idag. Hoppas att det går bra. Men jag kan inte ha några skor på mig eftersom jag har två blåsor( som älsklingen spräkte eller tröck håll på kanske man ska säga) och det kommer att göra piss ont att ha skor på det ju. Så idag blir det att ta ett par av mina gladiator skor^^ Men nu ska jag ta fram kläder och sedan så ska jag måla näglarna. För dom ser verkligen hemska ut=( Vad ska ni göra idag?

Det här skulle inte sitta helt fel!! KOm på att jag måste börja baka till min födelsedag snart. Får börja i veckan kan jag ju säga för det är massor som jag måste göra^^
/Andrea Grönqvist

Skrapade ihop ett Vg!

Nu under kvällen så har jag suttit och kollat igenom ett gammalt nationellt matte prov( båda delarna) och jag lyckades att skrapa ihop ett Vg iallafall. Tyckte det var sjukt svårt så jag är riktigt nöjd med ett Vg. Så det känns lite lugnare nu inför nationella. Men klumpen i magen är fortfarande kvar och jag tycker verkligen inte om den. Inte kul alls. Vill bara ha klart alla nationella så att man kan slappna av lite gran. Inte behöva ha världens största klump i magen. Man har ju bara ångest inför nationella prov och man kan inte sova och man är stressad i onödan för att man är rädd att man inte ska uppnå det betyg som man vill ha( i matten är jag fett nöjd med ett VG) Varför inte bara ha vanliga prov. Så mycket bättre och så mycket snällare av lärarna. Men vi har ju Emma så vad ska man förvänta sig liksom. Vi har ju inte ens gått igenom allt till nationella provet i matte A utan istället kämpar vi på med matte B för det är tydligen viktigare att klara av. Jag förstår mig inte på den människan om jag ska vara ärlig. Men jag hoppas att det nationella provet är lätt så att man kan känna att man har klarat av den. Men på huvudräkningsdelen så var det bara två uppgifter jag missade på så den oroar jag mig inte för. Utan det är problemlösningen som jag är lite mer orolig för. Men nu ska jag föröska att släppa matten ett tag och krypa ner i sängen och först skriva lite dagbok och sedan läsa bok. Sedan kommer jag att somna som en stock!!!
Hur har era nationella prov gott( som ni har gjort såklart) och hur tror ni att det kommer att gå på matten=(

Jag orkar inte hämta kameran så ni får en bild från igår. Och ni vill nog inte se mig ni är helt galen pågrund av matte provet=(
/Andrea Grönqvist


Sliten tjej sätter sig och gör matte nu!

Okej det här är inget kul!!!! Alvarligt talat jag dör. Har städat mitt rum, tv-rummet, plockat in all tvätt, tvättar 2 tvättmaskiner, städat toan och rensat min garderob. + att jag har gjort två sidor matte med. Jag är helt slut körd. Tur att älsklingen kom hit och gav mig lite energi förut. Han att äta en hamburgare med honom och sedan hade båda två helt fullt upp idag. Men imorgon blir det bäst för då så hinner vi ses en stund innan jag somnar iallafall^^ Men nu har jag satt mig vid köksbordet och ska ta mig igenom lite matte till, har laddat upp med ett glas vatten så det har ska nog funka. Eller vad tror ni^^ Det är bara att kämpa på!!!


Syns ingen jätte skillnad på bilden men jag lovar att det är världens skillnad i verkligheten. Är mycket stolt över mig själv som tog tag i garderoben en torsdag kväll^^
/Andrea Grönqvist


Jag idag!

Såhär såg jag ut innan vi hade idrott. Kände för att testa min nya ögonskugga( eller en av de alla färger) blev super nöjd!!! Så blir att ha det på sig imorgon med när man ska in till stan. Det är riktigt kul att sminka sig( när man har tid^^)


Och den lila ögonskuggan passar perfekt till min kavaj^^
/Andrea Grönqvist

Ont i magen!

Okej det här är inte kul längre. Jag har som en stikande känsla i högra delen av magen. Vart kommer den ifrån? Vart kommer den sluta. Jag blir snart galen på den jag säger bara det att om den inte slutar snart så opererar jag bort magen. Vart sitter blindtarmen föresten? Någon som vet?
Jajja det går väl över. Sitter iallafall ute i solen( inte just nu för jag lagar mat åt min handikapade bror) Det är så skönt att bara sita ute och inte göra någon ting. Så det ska jag fortsätta med idag hade jag tänkt mig. Men biologi provet hoppas jag att jag får ett vg på. Hade pluggat på helt fel saker så man får väl hoppas att man klarar det^^ Och på idrotten så sprang vi stora spåret( 4,5km) Riktigt tungt och jobbigt. Sprang med Lisa och hon fick jätte svårt att andas så vi tog det lite lugnt. Men det kändes i benen iallafall. Så nu när jag har steckt Filip två hamburgare så ska jag sätta mig på altan där det inte blåser så mycket och läsa lite mer i min bok. Super skönt säger jag bara^^
Ps Min bror är inte hadikapad så att ni inte tror det, han är bara jävligt lat^^ Men vad gör man inte för sin älskade lille bror!

Måste verkligen skaffa mig en ny bikini!!
/Andrea Grönqvist

Rusan tränar!

Tänkte vissa mammas häst när hon tar i så mycket att hon knappt kan stå upp efteråt^^








Snacka om att hon är fin!
/Andrea Grönqvist

Jag vill ha tröst!

Okej idag har vi sovmorgon och jag  vaknar klockan sex och har kramp i båda benen. Inte kul, så jag råkade att snurra ur sängen har lite ont i pannan för jag råkade slå den i golvet. Typiskt mig eller vad säger ni^^ Ska försöka att inte ramla ut nästa gång faktikst. Vi får se hur det går Och sedan så har vi biologi prov nu när vi kommer till skolan och det är inte okej. Måste kolla igenom det lite innna jag går till skolan. Men nu ska jag börja att städa mitt rum så att jag har ett rum klart när man kommer hem från skolan och ska städa^^ Men vad ska ni göra idag? Hur ser eran torsdag ut?

Hahaha bra kort eller not, Ellen och jag lekte iallafall i sandlådan med all gegga. Mycket kul!!!!
/Andrea Grönqvist

En stall kväll med mamma!

Nu har mamma och jag kommit hem från stallet( eller det var ett tag sedan) men jag har iallafall fixat med Tingeling och mamma med Rusan. Och det gick svin bra för båda två och det blir att späna in Tingeling på söndag oxå tror jag. Men då ska jag rida en sväng efteråt i skogen ( att späna in henne är ju bara lite uppvärmning^^) Men jag har iallafall sprungit upp och ner för stallbaken ett antal gånger idag så det blev lite extra motion. Men jag kan säga att jag kommer att dö imorgon när vi ska ha kondis träning på idrotten. Har ingen kondis, bara en stark villja att klara att stå på cross trainern ca 1h. Inget med motion bara vilja. Men istallet gick det som sagt bra men det tog lite längre tid än vad vi hade planerat eftersom det blev så att mamma ochjag barnvakter åt Ellen. Men det är ändå rätt så kul kan jag ju tycka. Och man tänker varje gång att man själv har varit så liten. Det kan inte stämma eller har man varit så liten?^^ Men nu efter stallet så har jag hunnit att plocka upp i mitt rum, rakat benen och plockat ögonbrynen. Och nu tänkte jag gå och lägga mig och läsa bok under täcket^^ Hoppas att ni har haft en bra dag/kväll. Och god natt!






Mer bilder kommer imorgon^^ Orkar inte lägga upp fler nu!
/Andrea Grönqvist

Banoffe pie

1 pajform

  • 200 g digestivekex
  • 150 g smör
  • 1 burk kondenserad mjölk (dulce de leche)
  • 4 st skivade bananer
  • 3 dl vispgrädde
  • Mjölkchoklad till dekoration

 

Dulce de leche får man om man kokar kondenserad mjölk i 3 timmar. Ta bort pappret runt konserven & lägg i en stor kastrull. Fyll upp med vatten tills den täcker burken & koka på medelvärme i 3 timmar. Under tiden mixar du digestivekexen & blandar med smält smör. Tryck ut smeten i en pajform & ställ kallt. Bre dulce de leche över smulblandningen & lägg bananskivor över. Vispa grädden & spritsa/bre den över bananerna, toppa med riven choklad. Låt stå kallt en stund innan du serverar denna supersöta efterrätt


Världens underbaraste syster dyster!

Okej idag har jag varit riktigt snäll tycker jag. Gick upp redan vid sex för att hjäöpa min bror med hans läxor. Men det gjorde inte så mycket men jag har precis ätit frukost och ska lägga mig och läsa lite i min bok tänkte jag. Eller kanske man ska plocka upp i rummet lite. Nej det är ju bra onödigt^^ Men idag blir det en lång skoldag, hade hämskt gärna sluppit den. Men det är ju bara fem veckor kvar till sommar lov. Men jag har en hel del att stå i fram till dess. Men har bara fyra stora prov kvar. Om man inte räknar med de nationella proven( som jag förövrigt måste plugga till i helgen, matte) Men jag har ett biologiprov nu på torsdag, ett kemiprov 30 maj( måste snart börja träna för på min födelsedagshelg och årsdagshelg tänker jag inte plugga har för mycket att göra kan man väl säga^^) och så har vi ett fysik prov sista veckan, och sist men inte minst så ska vi ha muntlig redovisning i biologin. Ett grupp arbete. Men får väl hoppas att man får välja grupper för då ska jag välja Hannis och Lindis såklart. Men vi ska börja med det ikväll så vi lär ju se vad det är för något.
Men idag så blir det som sagt att skutta till skolan, sedan har jag tänkt att träna en timme. Ut till stallet och köra skiten ur Tingeling som behöver mer ridning så jag måste verkligen köra slut på henne när jag rider^^ Sedan blir det att åka hem och duscha, kolla igenom biologin en gång och sedan sova!!! Bra dag va? Vad ska ni göra idag dÅ?


Jag igår när jag hade damp!!!
/Andrea Grönqvist

Dagen såhär långt!

Japp idag kan man inte klaga på vädret iallafall. Möjligen att det är lite molningt men det är ju sådant som händer. Har iallafall hunnit med det jag ska göra idag. Så himla skönt. Har pluggat klart biologin så jag funderar på att träffa älsklingen ikväll om han vill det såklart. Och så har jag gjort nationella( som gick svin dåligt) och nu sitter jag ute i solen och myser med mitt täcke. Himla skönt. Åhhh vad det är skönt att pluggat klart all biologi. Så imorgon blir det bara att läsa igenom det lite snabbt och så var man klar med det^^. Men nu ska jag  sätta mig och läsa i min under bara bok. Är helt fast i den. Men jag slänger in lite bilder från nu som ni kan skratta eller gråta till.

Blev inget kub igår men jag ska nog spöa älsklingen på det en annan dag^^






/Andrea Grönqvist

Hallonrutor med glasyrtäcke

30 bitar

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 200 g smör
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 2-4 dl frysta hallon


Glasyr

  • 200 g cream cheese
  • 6 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • Kokos till glasyren

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna. Vispa ägg & socker pösigt en en skål. Smält smöret & låt svalna några minuter. Blanda under tiden mjöl & bakpulver. Rör ner det smälta smöret. Vänd ner mjölblandningen. Tillsätt mjölken & vispa till en jämn smet. Häll smeten i långpannan & häll över de frysta hallonen. Grädda i ca. 25 minuter.  Låt den kallna.

Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp. Bred glasyen över kakan & strö på riven


10 Frågor kvar!

Okej nu har jag ätit en super god frukost. En macka och två skorpor. Säger bara mumms. Men jag gick upp lite tidigare idag för jag skulle hjälpa Filip med läxorna. Så jag har bara tio frågor kvar av trettiosex st . Känner att jag nog klarar av att lära mig det idag. Men jag ska till skolan snart och skriva nationella prov. Och sedan så blir det att gyma en timme efter skolan och sedan hem och lägga sig i solen och plugga biologi. Känner att jag nog måste ligga lite i solen( inte för att jag har några pigment så att jag blir brun men det är jävligt skönt att bara ligga i solen och gassa) Men nu måste jag skynda mig och jag kan säga att ni borde önska mig lycka till på mitt nationella för det kommer inte att gå så bra^^( engelska A hör och läs förståelse) Hoppas att ni får en bättre start på dagen. Men vi missar ju matten och det är ganska så skönt^^

jag och Tingeling, jag ser ut som en annan liten mupp^^

/Andrea Grönqvist


Choklad muffins med dumle och sockerbitar

12 muffins

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 3/4 dl socker
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 dl kakao
  • 1 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl olja
  • Dumlekolor (antal efter smak)
  • ”Sockerbitar” (godiset) ca 1/muffin


Sätt ugnen på 175°C. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Rör om och blanda väl. Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 min med elvisp. Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar för Amerikanska muffins. Dela på dumlekolorna och sockerbitarna. Fyll formarna till lite mer än hälften och lägg i dumlen. Fyll formarna med resten av smeten och tryck sedan försiktigt ner sockerbitarna. (dessa kommer sen smälta och bli krispiga på toppen). Grädda 20-25 min i mitten av ugnen.


Världens underbaraste älskling!!

Jag har världens underbaraste älskling. Titta bara vad han har beställt till mig i födelsedags present. Åhhh vad jag älskar honom. Och kan säga att han ligger på plus sidan hos mamma och pappa som alltid för att han hjälpte mig att hjälpa Filip med läxorna^^ Duktig du är älskling. Det var rätt så kul att göra det där tillsammans faktikst. Även fast jag inte var så duktig på det. Tur att du är bra på den fronten då älskling!!!

Åhhh jag bara älskar den^^
/Andrea Grönqvist


Funkar igen!

Nu funkar blogg.se igen. Himla bra så alla mina inlägg som jag gjorde igår har kommit fram på bloggen nu. Himla skönt kan jag ju säga. Jag som la ner så mycket tid på att blogga igår. Eller inte men det blev en del inlägg ändå och jag säger bara att jag hade damp eftersom det inte sydes något av dem. Men nu är vi tillbaks igen. Och vi sitter och har engelska lektion i datasalen. Sådan tycker vi om, vi ska träna till nationela som vi har imorgon( hör och läsförståelse) men jag har gjort klart det man skulle göra så nu sitter man och gör ingenting. Himmla skönt. Och snart är det mat. Tur det för jag är as hungrig och det är ändå rätt så god mat i skolan. Pytt i panna( tur att brosan är ledig idag annars hade han gått hungrig hela dagen) Hoppas att engelskan slutar snart, och sedan så ska man ha kemi och sedan tyska. Och så blír det att träna efter skolan nere på gymmet. Det kan ju bli intressant. Men jag orkade inte göra det imorse ( pluggade lite istället) Okej nu ska jag väl börja jobba kanske^^

Jag för ett år sen ungefär;)
/Andrea Grönqvist


Stallet

Nu är man hemma från stallet och Tingeling var helt galen idag och slängde med huvudet som ett as. Blir så jävla arg på henne. Men men det är sådant som händer. Älsklingens mamma tyckte det var mysigt att följa med till stallet i alla fall. Men nu sitter älsklingen och jag och väntar på mat. Börjar att bli lite små hungrig som det matvrak jag är^^ men vi var duktiga och gick när vi hade lämnat pizzorna till mamma, pappa och FILIP. Skönt att röra på sig lite i alla fall. Menar fläsket ska ju bort. Men jag säger helt ärligt nu att jag är nöjd med min mage. Mindre än den någonsin varit. Och jag bryr mig inte om vad någon annan tycker. Jag är nöjd och jag vill bara säga att alla ser inte lika dana ut. Visst jag har ingen platt mage men jag tycker om mina ben, armar och rumpa så det är ju alltid något^^

/Andrea Grönqvist


Mina nya fina fynd!

Som jag sa igår så blev jag riktigt besviken på att de inte hade alla saker, men men det gör inte så mycket men jag måste komma på vad jag ska ha på älsklingens student. Tur att den inte är nu^^ Men här är de fynd som jag kom hem med. Och jag köpte inget onödigt det tyckte jag var riktigt dukigt gjort av mig^^

Dom här tjänade jag med mina egna händer och de kostade mig en blåsa mitt i handen( nej men nästan) men det var de värda. Dock hade jag tänkt att köpa röda först men älsklingen tyckte inte om det. Men det här var ju as fräna med och jag är super nöjd med den. Hahaha säger bara tack klassen( fick ett fin fint linne av bakpengarna^^)


Nu kan mina förstora byxor åka längst ner i lådan och ersättas av dessa skönheter. Dock är det dvin dyrt att köpa jeanes ju. Men nu behöver jag inte göra det på ett tag iallafall.

Nytt och vårigt/ sommrigt nagelack och som jag har kollat efter sen länge nya ögonskugger. Kommer bli kul att köra med det igen.
Det var väl alla mina fynd men jag tyckte inte att något var dåligt och jag ångrar inget av det jag har köpt^^
/ Andrea Grönqvist


Drar mot stallet!

Jag drar mot stallet nu men jag skriver när vi kommer tillbaka( för älsklingen följer med^^) Har inte gjort så mycket idag typ pluggat som ett svin, tycker dock inte att jag har hunnit med något och det är lite tråkigt. Men om älsklingen vill mecka mer bil sen så blir det att plugga då med. Hatar skolan som ni redan vet!!!Men jag har inte gjort annat än att plugga och ätit idag^^

Deprimerade skrivbord=(
/Andrea Grönqvist


Fast Five

Okej vart ska man börja den är ju så sjukt bra så det är ju stört. Men jag vill ju inte avslöja allt för mycket av filmen. Eftersom jag vill ju inte ta ifrån er glädjen att se den. Men jag kan avslöja att det handlar mycket om familjer i denna film och att hämnas och att finna frihet. Man jan ju säga att filmen handlar om lite olika saker men jag kan ju säga att den är grym. Ni måste se den in och boka bio biljetter nu kan jag ju säga!!! Spring och hämta kortet och gå in på sf.se.  Har ni några andra filmer ni vill se på bio här fram över då? Jag har massor och jag vet knappt vart jag ska börja!!

Pirates of caribien: 18 Maj

Baksmällan 2: 25Maj

Sista Harry Potter filmen: 13 juli

Kung Fu Panda 2: 8 juni

Bilar 2: 5 agu

Svensson svensson  i nöd och lust: 10-04

Source Code:08-03

Simon och ekarna  9 Decemer

poppers pingviner 6 juli

bridesmaids 22Juli

 Bad Teacher: 25 Juni

Bio som går nu

Thor 3D

Hur många lingon finns det i världen

Scream 4

I Am Number Four

Big Momma: Sådan far, sådan son


Solklart den bästa figuren i Fast Five. Mycket rolig kan jag ju säga. Men han var jävligt stor och jag skulle typ börja gråta om jag träffa honom i verkligheten^^ Han är nästan  3 mig ju för guds skull^^
/ Andrea Grönqvist

 


Dagen!

Okej den här dagen tycker jag har varit mycket givande faktiskt. Jag menar jag har inte suttit still mer än på bion. Men det var riktigt skönt att sitta där inne med älsklingen i mörkret och bara mysa. Men jag tänkte slänga ihop min dag i ett litet inlägg så är ni intresserade så är det ju bara att fortsätta att läsa.

Den började med att jag gick upp hos älsklingen och åt lite frukost. Sedan så var han gullig och körde mig till Lindis( vad skulle man göra utan en sådan här underbar pojkvän?) Sedan så lånade jag Lindis cykel. Som jag förövrigt måste lämna imorgon. Men det sk vi nog lösa eller vad tror ni?^^ Men vi möte upp Sirin och sedan så cyklade vi ut till ängen som vi skulle kratta, och jag säger bara att det var första och sista gången som jag krattade löv där. Eller man vet ju aldrig men jóm dom har en bättre tid och man inte har något inplanerat så varför inte. Men det kommer inte att prioriteras som det gjorde idag kan jag ju säga^^ Men det var rätt skönt när vi hade krattat klart, att få 200 kr var inte helt fel. Men Sirin, jag och Linda åkte hem tidigare eftersom vi skullle med ``bussen´´ Jag skulle ju in till stan men åkte ingen buss eftersom vi fick låna mammas och pappas bil in till stan men ändå jag hade en tid att pass. Så det blev att cykla hem och sedan hoppa in i duschen. Och jag säger bara att jag har aldrig duschat så snabbt( varit klar så snabbt) i hela mitt liv. Tyckte det  var himla bra. Sedan hämtade vi Lindis och släppte henne vid tågstation och fortsatte in mot Tornby. Hittade dock inte alls vad jag skulle ha. Blev riktigt besviken på Hm och Gina om jag ska vara riktgt ärliga. Man ska ha det man har inne på webben tycker jag!!! Men hela familej ska till Falerum på lördag så jag ska nog följ med ditt och då kanske man hittar något roligt annars så ska jag beställa en klänning. Men det får bli en lite hemlighet tills jag har beställt den^^ men älsklingen hittade nästan allt han skulle, och det är ju bra. Men ni får se mina fynd imorgon! Och jag har kommit på vad jag önskar mig i födelsedags present av alla mina underbara vänner som har frågat. SMYCKEN i mängder. Har typ inga och det är så tråkigt att lägga pengar på själv men det är himla kul att ha dom. Men jag vill ha mycket ringar och halsband.Hihihihi^^ Men jag är super nöjd med mina fynd idag kan jag ju säga och jag köpte inget onödigt som jag brukar göra. Men som sagt ni får se mina fynd imorgon för jag orkar inte ta kort idag, det är jag för lat för. Men kameran är iallafall med till älsklingen så att det kommer upp bilder imorgon iallafall. Tänkte att älsklingen kanske ville ha den och ta kort på sin nya skrott hög som jag vill ska bli orange. Annars blir jag faktiskt lite ledsen, det är snyggt med oranga bilar älskling jag lovar. Det är bara att lacka om den annars så kommer jag att be pappa att göra det åt mig^^ Men bion som sagt var svin bra och vi åt på något ställe precis vid bion. Det får fan minus poäng för den dåliga servisen. Men det är inget som jag kan rå för ju att dom inte lyssnar på vad man ska ha och sedan tar de betalt för det två gånger. Inte okej. Hade lust att kasta talriken i huvudet på dem. Men jag lyckades att behäska mig^^ Men vägen hem gick snabbt tyckte jag men något som är välfigt fuskigt nu är att älsklingen har kvar en stor godispåse från maxi( jag åt upp mitt naturgodis på bion) men älsklingen köpte pocorn då så han har ju kvar sin godispåse. Det är fusk tycker jag. Och maxi hade mig favorit godisbitar, typ stora chokladblock med nougat i. Jag hoppas verkligen att dom har kvar det till julafoton. Vill verkligen smaka dom då^^ Men nu ligger båda i sängen. Jag bloggar som ni kanske förstå och älsklingen spelar xbox. Vilket par vi är. Och just det vi körde aldrig hem bilen eftersom när jag ringde och frågade om pappa ville ha skjus hem så sa han att vi kunde ha bilen idag och imorgon oxå. Men han lät jätte glad när vi frågade( marcus idé men jag kan ju ta åt mig äran^^) Men nu ska jag snart sova för jag är trött som ett as. Eftersom dagen har inte varit stillsam precis. Det har jag bevis på har fått en blås i handen och det är inte alls kul. Jävla skit. Men det är väl saker som man får ta. Den har iallafall inte sprukigt. Men till alla er som är vakna så här sent så hoppas jag att ni får en trevlig kväll/ natt^^

Så här ser min kväll/ Natt ut!!!
/ Andrea Grönqvist


Bio mys!

Okej jag säger bara till er som inte har varit på Fast Five än. Ni har verkligen missat något. Den är så sjukt jävla bra. Kommer att se den hela tiden nu när den kommer ut så att man kan ladda ner den. Och tro det eller ej jag bara älskar filmerna. De är sjukt bra. Vill ha fler filmer ju. Det får gärna komma en sexa. Men bara om det är samma skådespelare såklart. Men jag rekommenderar den starkt kan jag säga. Även till er som inte är så där jätte intresserade så kan jag ju säga att den är svin bra. Handlar ju faktiskt inte bara om bilar. Men jag tänkte skriva lite mer om idag när vi kommer hem, eller vi är ju hemma men vi ska åka hem och låna mammas och pappas bil som vi så snällt fick låna! Tyckte jag var snällt!!!! Och sedan blir det att gå hem till älsklingen igen och bara ta det lugnt tror jag. Antar att älsklingen vill spela sina nya spel och jag kommer då att uppdatera bloggen. Det låter väl som en bra idé. Men jag tänkte att jag skulle skriva lite mer om Fast Five för er som är lite nyfikna. Så håll utkik det kommer antingen imorgon eller på måndag. Vem vet när man har tid till att blogga nästa gång. Men jag hoppas att ni har en trevlig kväll en sådan här kväll i maj!!!

Hade ingen bild från idag så ni får den här super söta!
/Andrea Grönqvist


Hissar och dissar!

Spotify: Hur dumma är dom inte egentligen. Dom borde få ett pris i korkade personer. Menar 10 timmar lyssnar man ju upp på en dag. Det ska ju vara musik i rummet 24/7. Hur kan dom då sätta upp en tid som man max får lyssna på. Inte klokt så det dissar jag totalt kan jag ju säga!!!!! Fy fan för spotify!!!!!

Skolan: Vet att jag tjatar om att skolan är mycket men jag säger bara försök att klara av natur med medelbetyg och ändå ha ett liv vid sidan av. Det går fan inte. Och dom som lyckas undrar jag hur dom gör. När man har så jävla dumma lärare som ***’**** som ger en miljon läxor och har världens största prov är det inte lätt att hinna med. Så skolan får en stor diss kan jag ju säga. Men det är ju tur att man omges av så bra vänner annars hade man ju gått in i vägen för länge sedan!

Omväxlande väder: Man vet inte riktigt vad man ska ha på sig, om man ska frysa ihjäl. Och för varje dag det går mot det negativa vädret( snö och kallt, regn) så blir man bara deprimerad. Jag vill ju ha sol och värme nu i maj så att vi kan sitta ute på min födelsedag. Kom igen nu moder natur vissa mig vad du kan!

Beslutsångest på morgonen( frukost):  det är det värsta jag vet att inte veta vad jag ska äta till frukost. Jag vill hemskt gärna veta det kvällen innan. Men annars blir det att jag äter lite av allt. Inte okej. Så jag har byggt upp ett system som funkar mycket bra måste jag påstå. Jag köper flingor ena veckan och så äter jag det då, och nästa vecka så köper jag mackor( eller bröd vad det nu heter) och då äter jag det. Då behöver jag ju aldrig ha besluts ångest eller hur. Visst är jag smart ibland?

Hissar

Mina underbara vänner och världens bästa pojkvän:  Som alltid, jag behöver inte säga mer anser jag själv. Ni vet att ni är bäst!!!! Det är ju helt sjukt att man har sådana underbara människor runt omkring sig^^

200 kr rakt i handen: att kratta löv är inte så jobbigt jag menar man kan ju hjälpa naturen lite( och när detta inlägg publiceras så kommer jag vara ute och kratta löv med skolan) och det skadar ju inte att få 200kr rakt i fikan. Men dom kommer jag  dock att bränna direkt nu när jag ska in till stan. Det är typiskt mig säger jag bara!!!!!

Sluta tidigt från skolan/ sovmorgon: Det kan jag ju inte tacka nej till.  Det är ju helt underbart att ha sovmorgon och inte behöva gå upp. Och komma hem tidigt är ju inte fel!

Solbränna: Älska solbränna!!!!!! Vill med ha solbränna,  synd att man inte har älsklingens pigment=(

Ps detta inlägg skulle ha publicerats mitt på dagen när vi var och krata löv men det ville inte det så det kommer nu^^
/Andrea Grönqvist


Kolla på lördag!

Dom här sakerna ska jag kolla på idag. Åhhh vad jag vill ha de här jag hoppas att det finns. Bilderna är inte på allt. Är ju även jeansen och bikiniserna som jag ska kolla på^^


Ska även kolla på dessa armband som är skönheter säger jag bara^^
/Andrea Grönqvist


Coco popps

  • 2 paket Ballerina kladdkaka
  • 100 g philadelphia
  • 200 g vit choklad
  • Grillspett
  • ev. karamellfärg & strössel

Mixa ballerinakakorna i matberedare tills det bara är smulor. Tillsätt Philadelphiaost. Blanda och känn på degen, den ska vara mjuk men ändå fast. Rulla sedan degen till bollar i den storlek du själv önskar, jag vägde mina ca. 20 g styck. Lägg in dem i frysen i ca 10 min. Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron. Ta ut bollarna från kylen, doppa pinnen i lite smält choklad och tryck in den i chokladbollen (detta gör att pinnen sitter bättre). Sedan är det bara att doppa hela bollen i chokladen & toppa med valfri dekoration om man vill det. Ställ i någon typ av ställning så den står rätt upp, jag använde rivjärnet här hemma ;)


Pommes!!!!

Nu har älsklingen och jag ätit mat. Mumms säger jag bara var vrål hungrig och  jag fattar verkligen inte hur mamma och pappa tänker. Jag menar äta vid åtta. Då är man ju redan död av hugern. Visst dom äter väl mellanmål men jag är ju hungrig vid sex. Men nej då vi tar inte hänsyn till mig så länge alla andra vinner på det. Tur att man har älsklingen som man kan smita till när det krånglar( och nej jag åt inte hos älsklingen för att jag var hungrig utan för att jag ville äta med älsklingen, det var länge sen ju) Men nu har vi ätit. Älsklingen har sålt sin bil och även köpt en ny. Det där med att hålla i pengar är inte älsklingens starka sida, tur att jag älskar honom ändå. Men jag har bara pluggar matte idag och sedan så har jag även hunnit att städa toan åt mamma lite snabbt. Men ikväll så ska jag ner till Willys och köpa jordgubbar( naturgodis) eller något och pasta sallad tills imorgon när vi ska krata löv. Det kommer att bli lite kul faktikst. Sedan blir det hem och lämna mammas kort och duscha lite känner mig så ofräsh och fryser som ett as så ska hoppa i duschen lite snabbt. Och man kanske ska raka benen för det har jag inte gjort på år och dar. Kan ju vara snällt mot älsklingen att vara lite fräsh eller? Men nu ska jag bara sova lite innan älsklingen har duschat klart sedan blir det att och handla för älsklingen har ingen laglig bil. Ääää lite motion skadar ju aldrig eller vad säger ni.

Ni fattar inte hur gott det var med pommes och grillat idag det har nog aldrig varit så gott
/ Andrea Grönqvist

Vill ha jeans!

Imorgon ska ju älsklingen och jag in till stan och shoppa( eller jag ska det snarare sagt och älsklingen ska med som smak råd^^) Men då ska jag verkligen kolla efter ett par nya jeans( eller två kanske). Vill ha ett par vita och svarta. Men det kommer mer vad jag ska kolla på imorgon i ett inlägg så håll utkick vet ja.

Super snygga båda två ju, vill ha ( eller jag ska ha)
/Andrea Grönqvist


Lisa*2, Linda och lilla jag!

Hahaha vi måste verkligen göra om det här tjejer. Hoppas att det funkar nästa resursdag för det var så jävla kul!!! Men för er som inte var med så slänger jag in lite mer bilder så att ni kan bli lite mer avudnssjuka^^

Japp det här var väl hälften av all frukost som jag åt^^ Det var ju så super gott med scons men ibland får man unna sig det med^^

Mumms med scons det måste jag baka någon gång i sommar när man är ledig och har det skönt^^

Åhhhh vad jag blev sugen på scons när jag laddade upp den här bilden!

Fina tjejor!

Lindis ser så nöjd ut mellan Lisorna!
/Andrea


Tacos till Lunch

Nu har Lisa och jag tränat klart. Det blev två timmar ner på gymmet.  Först vart det att köra maskinerna i 1h och sedan så hade vi ju cross trainen i en timme. Himla skönt att ha tränat klart för dagen( och imorgon behöver man ju inte känna någon press att man ska träna för då ska vi ju kratta löv och det är ju lite träning^^) Men gymmet gick bra och så har Lisa och jag ätit tacos i skolan mumms mumms( andra gången denna vecka^^) blev proppmätt som vanligt när man äter tacos. Och nu sitter vi och väntar på att biologin ska börja. Hjälp mig gärna att välja vilken bikini ni tycker är snyggast^^

/Andrea Grönqvist


Nu ska jag väl hitta en ny bikini!

Nu ska det väl mycket till för att jag inte ska hitta någon bikini som passar. Eller vad säger ni^^. Funderar på att köpa två stycken bara så att man kan variera sig lite gran. Men här kommer dom jag ska kolla på, på lördag!!!




/Andrea Grönqvist


Klockan = sovtime!

Okej nu har klockan hunnit bli rätt så mycket. Inte bra alls allså. Jag som hade tänkt att sova skapligt. Men icke sa nicke. Det får bli i ett annat liv. Men idag har jag inte gjort annat än att sitta och stira ner i matteboken. Och det värsta är att jag är långt ifrån klar. Jag får panik. Men jag måste sätta mig imorgon och fixa det sista som ska vara klart tills imorgon tror jag iallafall? Men det gamla nationella ligger fortfarande kvar på bordet helt oöppnad och så kommer det att för bli ett tag fram över. Jag orkar verkligen inte mer. Jag menar jag håller ju på att dö av skolan( som ni såg i föregående inlägg^^) Men nu ska jag krypa ner i min säng som förhoppningsvis luktar lite Marcus^^ För han var här en snabbis när han hade fixat allt med bilen. Skönt att träffa honom en stund. Men nu ska jag slänga mig i sängen och läsa ett kapitel i boken. Hoppas att ni haft en bra kväll, för det har inte jag( om man bortser från att älsklingen kom hit för det var ju faktiskt ett+) Men god natt allihop!!!

Jag igår, himla mysigt faktiskt att gå omkring i älsklingens mjukisbyxor. Får man inte träffa honom så får man väl ta på sig en del av honom^^
/Andrea Grönqvist


Döda mig!

Okej nu kan ju någon lika gärna döda mig. Jag håller på att kolappsa. Och jag menar allvar. Skolan tar musten ur en. Jag blir galen jag har nu suttit med matten i snart 2 timmar och jag kommer ingen stans. Kul kul och så nu ska man börja med lite andra läxor som man har. Inte alls kul kan jag ju säga. Jag vill ju gärna ha ett liv också. Men det verkar man inte få ha när man går Nv. Så jag hoppas verkligen inte att 2:an blir värre för då dör jag!!!


/Andrea


Ingen lust att gå till skolan!

Idag har jag verkligen ingen lust att gå till skolan. Jag vill bara ligga hemma i sängen och inte göra ett skit. Men nejdå man måste ju upp och gå till skolan. Men jag måste komma på en ursäkt till varför jag inte har pluggat till tyska glosorna. Jag orkade bara inte det igår kväll^^ Får säga att jag glömde att vi hade dom. Men nu ska jag börja fixa mig inför skolan och packa väskan och allt sådant där. Åhhhh vill bara ligga kvar i sängen ju, blir deprimerad. Och hade vi inte haft biologi idag så hade jag fan struntat idet. Men men nu måste jag skynda. Jag hoppas att ni har en bättre skoldag än mig idag!!! Så hörs vi ikväll!

Är lite sugen på att baka kanelbullar^^
/Andrea Grönqvist


Hemma!

Nu är man hemma igen. Blev ingen ridning utan bara massor av pyssel. Men det var skönt att komma ut i naturen en sväng. Men jag han inte riktigt med all matte men det struntar jag i för jag orkar inte mer ikväll. Har precis duschat och nu ska jag gå och krypa ner í sängen och läsa män som hatar kvinnor. Kändes som om jag behövde det efter en dag som denna. Inte för att den har varit så jobbig med bara för att jag vill spara lite energi tills imorgon. För imorgon ska jag stor städa mitt rum och sedan plugga en massor. Och sedan blir det att träffa älsklingen hoppas jag iallafall. Men nu ska jag läsa och läsa och läsa^^

Super bra bok, rekomenderar den starkt!!!
/ANdrea GRönqvist


577 ord!

Tror det gick rätt så bra på Nationella matten idag. Eller jag hoppas det iallafall. Men nu ska jag sätta mig och plugga matte innan jag ska ut och rida Tingeling. Har även hunnit att träffa älsklingen en snabbis!
/ Andrea Grönqvist


Mer bilder!

Kommer att kunna lägga ut hur många bilder som helst. Kommer att räka ett helt år men här kommer lite fler^^



/Andrea


Inget bra tecken!

Är det ett bra tecken att det snöar i början av Maj. Nej vi kommer aldrig få sommar och värme. Jag som ville kunna sitta ute på mina födelsedagsfirande. Men det blir nog att tänka om på den fronten. Men det är ju inte det värsta idag måste jag ju gå ut i skit vädret. Kunde det inte varit söndag så att man med gott samvete kunnat lega kvar i sängen och bara se på film. Och när man kommer till skolan så väntar ju ingen glad överraskning. Nationella skriftligt!!!!! Kommer gå åt helvete men vi får göra det bästa av situvatioinen. Men jag vill inte ha snö. Det ska ju vara 30 grader varmt och sol i Maj ju!!!!! Vill ha sommar nu!!!!

Snart kommer hela Åtvid att se ut såhär igen=( Sluta snöa nuuuuuuuuu!!!!
/Andrea Grönqvist


Utan ägg!

Chokladkaka utan ägg
16 Bitar
3 dl Vetemjöl
2 dl Socker
3/4 dl Kakaopulver
2 tsk Bakpulver
1 1/4 dl Mjölk ; standard
2 msk Smör ; smält (eller olja)
Blanda ihop vetemjölet, sockret, kakaopulvret samt bakpulvret, i en bunke.Rör samman de torra ingredienserna med mjölken (eller tunn grädde) och det smälta smöret (eller oljan).Häll smeten i en smord, och mjölad 1 1/2 liters form. Grädda i 200° varm ugn i 30 minuter.Ät den som den är, eller gör som Viran Johansson, Göteborg; Dela den avsvalnande kakan och lägg 1 1/2 dl aprikos- eller plommonmos mellan bottnarna. Samt smält 100 gram blockshoklad tillsamans med 1 msk smör och bred detta som glasyr över kakan.

Vaniljsås - utan ägg
2 Portioner
2 dl Lättmjölk
2 tsk Maizenamjöl
2 tsk Sötningsmedel
1 tsk Vaniljsocker Gul hushållsfärg; om man -vill
Vispa ihop mjölk och maizenamjöl i en kastrull. Låt det koka upp. Rör i såsen hela tiden medan den kokar på svag värme 2-3 minuter. Låt såsen svalna. Rör i den då och då under tiden. Smaksätt med sötningsmedel och vaniljsocker. Färga ev såsen med ett par droppar gul hushållsfärg. Servera såsen till frukträtter, tex ugnsbakade äpplen eller äppelpaj.
Elsakakan
Ingredienser (15 portioner/st.)
Botten:
50 gram mjölkfritt margarin (Keiju eller Carlshamn))
3 dl  vetemjöl
2 dlsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 mskkakao
2 dl vatten
Glasyr:
70 grammjölkfritt margarin (Keiju eller Carlshamn))
2 dl florsocker
1,5 msk vaniljsocker
1,5 msk vatten
Dofta över kakan:
1 tsk                    kakao
Gör så här
Botten: Smält maragrinet. Rör ihop alla torra ingredienser, sikta gärna så det inte blir klumpar. Rör om så att bakpulvret riktigt blandar sej med mjölet.Tillsätt vatten i mjölblnadningen och rör om, tillsätt margarinet och rör till slät smet. Häll smeten i en bakplåtsklädd liten långpanna (20x30). Grädda i ugn ca. 18-20 minuter i 190 grader. Låt kakan kallna. Glasyr. Rör margarinet mjukt, tillsätt det övriga och rör till en gämn smet. Bred på den kalla kakan. Dra gärna vågor i glasyren med en gaffel till fint mönster.Dofta över med kakao genom en sil. Ställ kakan kallt en stund innan du skär den i lagomt stora bitar


Jag blir pjoskad!

Hahaha ser ni nu hur fernulig jag är. Fick till och med in ett litet svenska ord som vi hade på ordkunskapsprovet idag. Är man inte duktig! Men om man tänker efter så blir jag pjoskad( bortskämd) har vänner som man inte kan dröma om. Och världens bästa älskling. Man behöver inte var bortskämd för att man får mkt pengar av mamma och pappa( eller släkten eller  vart man nu får pengarna ifrån) Jag tycker jag är bortskämd eftersom jag har så undebara vänner som man alltid kan lita på och dom ställer alltid upp. Dom går inte ens att rabbla men jag kan ju säga några. Lisa, Lisa, Linda, Hanna... osv. Listan går att göra lång. Men något jag tycker att jag är väldigt bortskämd över är att jag och Marcus har aldrig bråkat. och det är himla skönt. Visst jag vet att vi kommer bråka någon gång det gör ju alla men det kommer iallafall inte bli så att man gör slut bara för att man bråkar liksom. Som Marcus berättade idag att hans kompis bråkar med sin tjej och vill inte vara hemma och jobbar övertid och är i garaget. Jag hoppas inte att det kommer att bli så någon gång mellan älsklingen och mig. Men det tror jag inte för jag kan inte vara arg på honom och han har för det mesta rätt( eller jag ger mig så man kan väl säga att han har rätt) Men jag tycker att ett förhållande handlar om att ge och ta. Och jag tycker faktiskt att älsklingen och jag gör det i vårat förhållande. Ojj nu kanske jag ska sova var ju trött för en timme sedan men jag var tvungen att skriva av mig lite innan jag somnar^^

Kort på världens bästa människa/ pojkvänn!
/Andrea Grönqvist


Bild bomb från gårdagen/ idag

Okej jag säger bara att det här blogg inlägget kommer att bli långt. Jag tänkte bara förvarna er liksom!!!! Men det kommer ju massor av bilder med så ni kan ju blädra ner om ni hellre känner för det^^ Men idag efter frukosten så fixade vi oss och sedan så blev det att dra sig till skolan och jag kan säga att väskorna vägde bly. Tyvärr så förlorade vi svenska tävlingen, men Lisa, Lisa, Linda och jag var på hugget hela tiden kan vi ju säga. Tror det bara var vi typ som svarade från våran klass. Hahaha svenska plugget igår lönade sig! Även skönt att ha gjort labben och labraporten är snart klar, granberg ska bara fixa sista frågan och läsa igenom den så ska vi lämna in den. Super skönt. Hunnit med lite matte. Men jag kan säga att det behövs jobbas mer med. Men det är väl bara att kämpa på antar jag^^ Men har tänkt att göra alla hemuppgifter men det ska jag inte göra idag( böckerna är i skolan) tror átt jag struntar i gymmet imorgon och går hem och städar och pluggar lite. Känner att jag behöver en dag att bara ta det lugnt på. Men efter matten så sprang jag en timme på cross trainern. Skönt att ha det gjort kan jag ju säga. DOck blev inte kvällen som jag hade tänkt mig men det är väl ingen idé att planera längre så jag ger upp. Älsklingens telefon fungerade inte så att det blev ingent garag meck idag. Utan jag gick hem efter 30 minuter eftersom det var så kallt att vänta. ( Men älskling ha inte dåligt sammvete för det ska du inte ha) Men nu sitter jag i sängen och har precis badat i 1 timme. Titta älskling jag lyssnar på dig ibland. Han att läsa ett kapitel i män som hatar kvinnor. Den är himla bra även fast jag har sett filmen. Och nu har älsklingen kommit tillbaka. Blir en super mysig timme iallafall! Men här säger jag god natt så hör jag av mig imorgon!









/Andrea Grönqvist


Daimcookies

Daimcookies

12st Kakor

200g Smör, rumsvarmt
2 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
1 msk Honung
1 msk Bakpulver
4 dl Vetemjöl
2st Dubbeldaim, finhackade

Gör så här

Blanda samman alla ingredienser. Dela kakdegen i 12 lika stora bitar. Tryck ut kakorna i rundlar på bakplåtspapperklädda plåtar. Grädda i 175 grader, ca 10-12 min. Låt kakorna svalna på plåten.

/Andrea


Scons bak!

Idag blir det en riktigt stor frukost, för tjejerna bakar scons. Mumms kommer att bli super gott. Scons med ost. Kan ju säga att det kommer att bli jätte gott. Har iallafall sovit jätte gott på Lisas soffa. Ett plus. Men nu kanske man ska hjälpa till lite?^^

Trött andrea!!!
/Andrea Grönqvist


Mer bilder fårn kvällen!

Nu går vi tjej och lägger oss. Jag har lagt mig bekvämt i soffan och ska gå och sova. Men tänkte lägga upp lite bilder från kvällen. Men jag menar det kommer ju fler imorgon med, när internetet är lite piggare!



/andrea


Tjej mys!

Andledningen till att jag inte har bloggat idag är för att jag inte har haft tid. Just nu har vi tjej mys hemma hos Lisa.S himla kul. Vi har fixat hela kvällen och nu håller Lisa och Lisa på att baka de sista kakorna^^ Kommer att bli så jävla bra:) Men vi har haft taco mys och jag tror aldrig att jag har ätit så mycket. 2 medium bröd med massor av fyllning och sedan lite chips med något gojs på. Säger bara mumms. Kan det bli bättre!



Lisa var super glad som vanligt:)

Mer kommer imorgon eftersom internetet är så segt här hemma hos lisa:)
/ Andrea


Kolatårta med banan och vit chokladfrosting

Kolatårta med banan och vit chokladfrosting

ca 10-12 bitar

.

1st färdigköpt Tårtbotten, choklad

Kolakräm
1 burk Kondenserad mjölk
2-3 msk Vispgrädde

Vit chokladfrosting
200g Smör, rumsvarmt
600g Färskost, rumsvarm
4 dl Florsocker
300g smält Vit Choklad

Banansylt
2 Bananer, skivade
2 msk Strösocker
1 msk Vatten
2 krm Citron, saften

Gör så här

Kolakräm: Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull. Täck med vatten och låt koka upp. Låt burken koka på medelvärme i ca 2,5 timma. Se till att burken är täck med vatten under hela koktiden. Låt burken svalna, öppna därefter burken och blanda upp den gyllene kolakrämen med vispgrädde.

Vit chokladfrosting: Vispa smör, färskost och florsocker fluffigt. Rör ned den vita chokladen och vispa lite till så att det blir en jämn och slät kräm. Låt frostingen få sätta sig i kylen minst 3 timmar.

Banansylt: Hetta upp socker och vatten i en kastrull och låt sjuda tills det har blivit en gyllene karamell. Vänd i bananskivorna och pressa i citronsaften. Låt bananerna karamelliseras lätt i pannan och mixa därefter till en fin sylt.

Dela tårtbotten och lägg den på ett tårtfat. Bred ut kolakrämen på första botten. Lägg på botten nummer två och bred ut banansylten på den. Lägg på sista botten och spackla tårtan med den vita chokladfrostingen. Garnera med riven choklad och ev. physalis.

/Andrea


Crèpes med räkfyllning

Ingredienser
4 port
Crèpes:
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk salt
6 dl Arla Ko® mjölk
3 ägg
50 g Arla® svenskt smör
Fyllning:
150 g skalade räkor
1 liten purjolök, ca 150 g
1 liten fänkål, ca 150 g
2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet dill,vinäger,svartpeppar
2 tsk hackad röd chili
1 dl riven Kvibille Präst®
Gör så här
Vispa samman mjöl och salt med häften av mjölken till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Smält smöret och rör ner det i smeten. Ställ åt sidan. Hacka purjolök och fänkål fint. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Stek 8 stora eller 16 små pannkakor. Låt svalna. Sätt ugnen på 225°. Fördela fyllningen på pannkakorna, rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. Servera med en sallad.


Kan inte sova!

Jag hade varit duktig och gått och lagt mig efter att jag hade skrivit klart det föra inlägget. Tror ni att jag kan sova nej, inte kan jag det. Jag saknar älsklingen så sjukt mkt. Vill inte vara ifrån min älskling mer. Det är jobbit att sova själv. Speciellt efter helgen när man har legat i älsklingens trygga famn och nu ska sova utan den. Men nu ska jag försöka sova!
/Andrea


Går och lägger mig!

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova. Kommer att bli en svår natt eftersom jag inte får sova med älsklingen. Jag vill inget annat än att bara krypa ner i älsklingens knä och bara mysa. Åhhh vad jag saknar honom. Men nu den senaste 1½ timmen när älsklingen inte har varit här så har jag varit duktig och pluggat matte. ( så att jag kan var mer med älsklingen i helgen^^) Men måste dock plugga biologi i helgen så att den här veckan blir det att plugga arslet av sig. Men vi ska nog jobba lite skolämnen imorgon hemma hos Lisa imorgon. Kommer att bli svin kul. Taggar som fan ditt!!!!
Nej nu ska jag skriva god natt till älsklingen och sedan sova för jag börjar att bli svin trött och jag måste ju orka morgon dagen^^

Två bilder från igår när vi lekte lite!

På bilden. Martin i ljusblå skjorta, Skejtarn i blå skjorta, Fredrik i svart tröja, Jag i svart tröja, Och älsklingn i randigt!

Jag ligger under Martin typ, Fredrik har kramp i armarna och älsklingen vet jag inte vad han gör^^
/Andrea


Cheeseburgare med hemmagjorda pommes frites

Cheeseburgare med hemmagjorda pommes frites

4 Portioner

Hamburgare
800g Nötfärs
1 msk färsk Timjan, finhackad
1 Vitlöksklyfta, finriven
2 msk HP-sauce
0,75 dl Vispgrädde
1 Ägg
Salt och nymalen Svartpeppar
1 msk Olivolja

8 skivor Vitt bröd, utan kanter
4 skivor Cheddarost
Blandad sallad, Majonnäs

Hemmagjorda pommes frites
8-10 Potatisar, av fast sort
1 L Frityrolja
Flingsalt

Gör så här

Hamburgare: Blanda färs, timjan, vitlök, HP-sauce, grädde, ägg, salt och peppar till en slät smet. Forma till fyra jämnstora burgare, pensla med olivolja och grilla dem tills de är lätt rosa inuti. Lägg på osten mot slutet av grillningen. Grilla bröden. Varva sallad och majonnäs med hamburgare mellan bröden.

Hemmagjorda pommes frites: Skala och skär potatisen i 1×1 cm tjocka stavar. Lägg i kastrull och låt koka på medelhög värme i ca 3 minuter. Häll av vattnet och låt potatisstavarna svalna. Värm frityroljan till 180 grader och fritera pommes fritesen gyllenbruna i omgångar. Smaka av med flingsalt.

/Andrea


Mamma varit och tävlat!

Igår var mamma ute och tävlade och det gick jätte bra. Tycker mamma har varit jätte duktig som åkte iväg och tävlade. Dock så var det bara en tränings tävling, men det är ju iallafall en bra början. Men här kommer tre bilder på mamma från tävlingen. Det kommer nog mer ikväll när jag kommer hem och kan lägga över fler bilder från Cd skivan dom fick med sig hem. Super kul att kolla på ju. Nästa gång ska jag nog följa med och ta lite kort på mammsen och rusan. Men de här bilderna är tagna från internet så är inte världens bästa kvalitie



/Andrea Grönqvist

Jag är lat!!!!

Okej jag känner mig riktgti lat nu, älsklingen springer omkring och fixar i sitt rum och jag ligger i sängen. Visserligen har jag inte mått så bra men ändå jag känner mig lat iallafall. Älsklingen har iallafall fått i mig en skål flingor till lunch. Tack älskling. Annnars hade min mage sprängts av smärta. Fattar inte hur underbar han är. Han tar alltid hand om  mig. Men nu ska jag fortsätta att vara lat och bara ligga och glo på när älsklingen städar och mublerar om.

Den här sängen skulle passa mig perfekt eller vad säger du älskling, som det stora matvrak jag är!!!
/Andrea

1 Maj 2011

Min Valborg igår var riktigt rolig. Den började med grillning hemma hos älsklingen men hans familj. Och sedan så gick vi vidare till Elin. Spelade kub och körde spel. Ni vet det där med olika färger på som man ska flytta händer och fötter på. Svin kul. Van tre gånger av fyra för sista gången blev det oavgjort mellan mig och Fredrik eftersom ingen orkade att snurra längre ( för vi hade kört bara jag och Fredrik i 40 minuter) Men det var mkt trevligt sällskap. Men älsklingen och jag gick hem när de andra skulle ner till Byusjön. Så jag somnade väl vid ett eller något sådant. Den vart helt lyckad. Men jag hoppa att Hanna lägger upp lite bilder så att ni får se lite hur våran kväll var. Men här kommer några bilder från föra årets valborg^^

Jag och Izza
/Andrea Grönqvist

Ha på älsklingens student!

Jag vet inte riktigt om det blir de här kläderna eller om det blir den blå nya inhandlade kläningen. Men det lär vi ju märka då. Men det här är saker som jag vill ha så det blir nog att inhandla nästa gång jag är i stan( som troligtvis blir på lördag med älsklingen) Men antingen så ska jag ha det på älsklingens student eller så ska jag ha det på Filips konfermation. Inte riktigt bestämmt mig^^

Älsklingen ska köpa mig ett par vita jeans i födelsedags present. Det känns lite taskigt. Men det är ju han som vill att jag ska ha vita jeans( nej men mina andra är förståra så jag funderar på att klippa av dom till halvlånga^^

Super snygg kavaj! Kommer från Hm och jag kanske kan önska mig den av mamma eftersom jag inte vill ha linser längre. Det är så himla jobbigt och krångligt. + Att glassögonen är ju inte så mkt ivägen^^

Har skrivit om de här skorna förut så jag hoppas verkligen att de finns i stan när jag ska ditt och kolla!

Och så måste man ju har lite smycken på sig med ju^^

Kommer att bli jätte bra tror jag!
/Andrea

RSS 2.0