Dinkelbröd

5 dl ljummet vatten
1 pkt jäst
4 msk psylliumfrön/linfrön
2 msk solroskärnor
1 tsk salt
1 msk sirap (jag brukar ta honung stället)
5-7 dl fiberhavregryn
3-5 dl dinkelmjöl
(fullkorn)Lös upp jästen i lite av vattnet, häll därefter på resten. Släng i salt, sirap och frö/kärnor och havregrynen. Rör om. Fyll på med mjöl. Degen kan med fördel vara kladdig. Jäs ungefär en timme i rumstemp.Rör om i degen. Klutta ut på bakplåtspapper ca 12-15 frallor. Sätt på ugnen (250 grader) och låt bullarna jäsa ovanpå under bakduk ca 30-60 minuter. Grädda i mitten, ca 250 grader omkring 10 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0