Durumbröd med timjan

2st Bröd

50g Jäst
5 dl Vatten, fingervarmt
0,5 tsk torkad Timjan, krossad
0,5 tsk torkad Rosmarin, krossad
1 msk Honung
2 tsk Salt
0,5 dl Olivolja + extra till pensling
4 dl Durumvetemjöl + extra till utbakning
8-10 dl Vetemjöl

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, örter, honung, salt och olivolja. Rör i durumvetemjöl och vetemjöl. Arbeta degen slät och smidig i maskin eller för hand. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 30 min. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar. Forma till limpor och lägg dem på en mjölad/bakplåtspapperklädd plåt. Låt bröden jäsa övertäckta ca 30 min. Pensla med olivolja, snitta ytan och grädda i mitten av ugnen i 200 grader (varmluft), ca 30 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0