Glutenfritt bröd med frön och kanel

Ingredienser (1 bröd):

12 dl grov glutenfri mjölmix
0,5 dl solrosfrö
0,5 dl psylliumfrö
0,5 dl russin
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk kanel
4 dl lättfil
4 dl vatten
2 msk mörk sirap
1 msk rapsolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser och blanda sedan ner lättfil, vatten, sirap och olja. Blanda ordentligt. Smöra och bröa (glutenfritt mjöl) en avlång brödform och häll sedan ner smeten däri. Grädda i ugnen i 90 min.Skär gärna upp brödet i skivor innan du fryser ner det. Då är det lätt att bara ta upp en skiva i taget och värma. Eftersom glutenfritt bröd gärna torkar lite lättare än vanligt bröd gör detta att det håller sig fräschare längre.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0