Hallonglasstårta med choklad- och nötmarängbotten

Ingredienser
Botten:
100 g hasselnötter
100 g mörk choklad
3 äggvitor
1 dl socker
Hallonglass:
200 g hallon
3 st äggulor
1 dl socker
 2 dl vispgrädde
1 dl kvarg/Kesella
Garnering:
hallon
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka hasselnötterna och rosta i ugnen nåon minut tills de ser bra ut. Hacka den mörka chokladen fint. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda ner socker, hasselnötter och choklad och rör om. Häll smeten i en rund form med löstagbar botten (gärna med ett bakplåtspapper i botten) och grädda i ugnen i ca 35 minuter. Låt bottnen svalna.Mixa hallonen med en stavmixer till en smet. Vispa grädden. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda äggulorna, hallon, grädde och kesella och rör till en fin smet. Häll ovanpå bottnen och ställ i frysen i några timmar. Ta fram den en stund innan servering och garnera med hallon.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0