Frukost bröd

Frukost bröd

Helgens recept blev enligt följande:

 

8 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl

1 tsk salt

3 tsk bakpuler

1 ägg

1 1/2 dl turkisk yoghurt

1 1/2 dl russin

ca 3 msk vatten

 

till pensling:

1 ägg

sesamfrön

 

Blanda de torra ingredienserna i en skål, gör en grop i mitten och ha i ägg, turkisk yoghurt och russin. Börja arbeta in mjölet, lite i taget. Tillsätt vatten efterhand tills du får en smidig deg. Ha upp degen på väl mjölat bakbord och dela den i åtta lika stora bitar. Rulla till runda och jämna bollar som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med ett uppvispat ägg och strö sesamfrön över. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter eller tills bröden fått fin färg.

Nu skall jag ge mig i kast med vårat kommande projekt, jag kan inte säga än vad det handlar om men jag hoppas och tror att många av er läsare kommer finna stor nytta och glädje i det.
Mackor på las^^

/Andrea Grönqvist


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0