Tekakor

  • 1 pkt jäst
  • 1 tsk mineralsalt
  • 1 msk flytande honung/agavesirap
  • 7 dl minimjölk
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 3 dl dinkelmjöl
  • ca 11 dl vetemjöl

Värm mjölken till 37 grader eller fingervarm. Smula jästen ner i en bunke. Rör ut den med den ljumna mjölken. Tillsätt salt och honung. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen smidig. Jäs under bakduk i 30 minuter. Kavla ut till ca 20 st 1 cm höga rundlar. Nagga med gaffel och jäs ytterligare 30 minuter på plåtar. Grädda i 200-225 grader i 12-15 minuter. Går bra att frysa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0