Vaniljbullar!

Ingredienser
1msk kademmumakärnor
3dl mjölk
50g färsk jäst
1½dl strösocker
½salt
150gmjukt smör
1ägg
11dl vetemjöl

Vaniljkräm
5dl mjölk
1st vaniljstång
1½dl strösocker
7ägg
1½dlmajstärkelser
50g mjukt smör

stöt kademummakärnorna fint i en mortel och värm mjölken tills den är fingerljum, 37 grader
©      smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg

©      tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.

©      jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.

©      Gör nu vaniljkrämen.

©      koka upp mjölk med delad och urskrapad vaniljstång. Lyft ur stången efter uppkoket.

©      vispa strösocker, äggula och majsstärkelse vitt och pösigt.

©      slå över den heta mjölken under vispning.

©      häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig vispning, häll över en kall skål när blandningen tjocknat ordentligt.

©      smält smöret i den varma krämen under vispning. Fortsätt vispa tills krämen är slät.

©      Kyl vaniljkrämen i ett isbad eller i kylskåp.

©      Ta upp degen på bakbordet och dela den i 18 bitar. Forma dem till runda bollar och lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.

©      platta till dem lite oc jäs under bakduk till dubbel storlek.

©      sätt ugen på 200 grader.

©      fyll vaniljkrämen i en spritspåse med en rundtyll, stick spritsen i varje bulle och fyll dem med lite vaniljkräm.

©      grädda bullarna gyllene i mitten av ugnen i 7-8 minuter och låt dem svalna något.

©      pensa bullarna med smält smör och rulla dem i strösocker, utan att det hamnar strösocker på vaniljkrämen i mitten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0